Az amerikai Viktória állambeli Richmond városában óriási területen fekszik a Lewis Ginter Botanikus Kert, mely egész éven kalandos és tematikus sétákra invitálja a vendégeket a növények világában. Ha megnézzük ezt a fotót, látjuk, hogy tavasszal is üdítő a látvány.



 

Az esztendő végén fényárban pompázik a botanikus kert történelmi főépülete, és a több mint 50 hektáros terület szinte minden zuga.

A karácsonyi fényjáték itt népünnepélynek számít, az év legnépszerűbb programja, és idén sem marad el: november 25-én gyullad ki másfél millió darabnál több színes izzó, és ebben a pompában látogatható a botanikus kert egészen jövő év január 7-ig.

A tervezők megadják a módját! Színes, áttetsző pillangók repülése, ólomüveg ihletésű lámpatestek, szivárvánnyá alakuló fehér fény, úszó virágok hullámzása a holdfényben. Olyanok ezek, mintha a növények a megvilágításban az égen táncolnának.

A fényár mellett különleges, kézműves díszítésekkel teszik még hangulatosabbá a kertet, mely látogatók százezreinek nyújt felejthetetlen élményt az év végi ünnepkörben.

A Lewis Ginter Botanikus Kertet egyébként egy nonprofit szervezet működteti, és a bevételeket természettudományi oktatásra fordítja.

Ha a képeket kevésnek találod, nézd meg az alábbi videót a botanikus kert néhány évvel ezelőtti fényjátékáról.

Kapcsolódó cikk: Magyar Örökség Díjat kapott a vácrátóti botanikus kert

Fotók: Facebook/ Lewis Ginter Botanical Garden

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!