Itt már soha nem lesz béke...



Leg­alább né­gyen meg­hal­tak és ti­zen­öten meg­se­be­sül­tek egy ön­gyil­kos me­rény­let­ben a lí­biai Misz­rá­tá­ban szer­dán - kö­zölte egy ka­to­nai szó­vivő, aki sze­rint a tá­ma­dás az Isz­lám Állam ter­ror­szer­ve­zet szám­lá­jára ír­ható.

Robbantást hajtottak végre Miszrátában, a városközpontban található igazságügyi központnál. A merényletet, amiben legalább négyen meghaltak, három férfi követte el.A dzsihadista szervezet hírügynökségén, az Aamákon keresztül közleményt adott ki, melyben magára vállalta a merényletet - írja az MTI.

A városrész egyébként a befolyásos milíciák ellenőrzése alatt áll, ezek segítettek tavaly a nemzetközileg elismert kormánynak kiűzni az Iszlám Államot Szirtből, legfőbb szíriai erősségükből.

Egy, az Iszlám Államhoz tartozó, három férfiből álló csoport öngyilkos merényletet hajtott végre az igazságügyi központ ellen, négy embert megölt és tizenöt másikat megsebesített

- közölte Mohammad el-Gaszri tábornok, a nemzeti egységkormány erőinek szóvivője. Hozzátette, hogy az első merénylőnek sikerült behatolnia az épületbe, ahol felrobbantotta magát. A másodikat agyonlőtték, a harmadikat pedig őrizetbe vették. A LANA líbiai hírügynökség szerint a merényletet egy időben követték el azzal, hogy az Iszlám Állam több tagját átszállították az igazságügyi központba kihallgatásra.  

Forrás:

https://ripost.hu/cikk-borzaszto-tobben-meghaltak-egy-libiai-ongyilkos-merenyletben/?source=hirkereso

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!