Nyugodjon békében.



68 éves korában, Nashville-ben meghalt Ed King, a Strawberry Alarm Clocks és a Lynyrd Skynyrd zenekarok gitárosa. A halál okáról egyelőre nincs hír, de a zenészt még korábban tüdőrákkal kezelték. A hír King Facebook-oldalán jelent meg, és annyi derült ki belőle, hogy az otthonában halt meg.

A zenész társszerzője volt az együttes legnagyobb slágerének, a Sweet Home Alabamának, de már tizenévesen is írt nagy sikerdalt.

Ed King első zenekara a Strawberry Alarm Clocks volt, mely a hatvanas évek közepén alakult Los Angelesben, és amelynek legismertebb dala, az Incense & Peppermints a pszichedelikus korszak egyik emblematikus slágere, és King volt az egyik szerzője. Későbbi zenekarát úgy ismerte meg, hogy még 1967-ben a Lynyrd Skynyrd volt a Strawberry Alarm Clocks előzenekara, majd csak évekkel később történt, hogy beszállt az addigra már neves déli rockzenekarba, a basszgitáros Leon Wilkeson helyére. Wilkeson azonban hamarosan visszatért, King viszont maradt, csak immár gitárosként, és így alakult ki a Lynyrd Skynyrd háromgitáros felállása.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!