Nyugodjon békében.



Gyászol a hazai és a külföldi sportvilág.

Nyolcvannyolc éves korában Budapesten elhunyt Fazekas Árpád, aki a német sztárcsapat, a Bayern München egykori legendás kapusa volt.

A szomorú hírt a Nemzeti Sportnak megerősítette a legendás játékos felesége.

A korábbi magyar kapus játékának kulcsszerepe volt a Bayern München történetének egyik első országos trófeájának megszerzésében: az 1957-es Német Kupa megnyerésében.

Fazekas Árpád az Aranycsapat idején öt alkalommal a válogatottban is védett.

Fazekas 1956-ban emigrált, legnagyobb sikereit a Bayern Münchenben érte el, de játszott Belgiumban is /Fotó: Isza Ferenc

 

 

 

Tavaly októberben még a Svájc elleni válogatott meccs előtt látogatott el Fazekashoz a Blikk újságírója. Évtizedek óta nem tudta idegenben, tétmérkőzésen legyőzni Svájcot a magyar labdarúgó-válogatott. Az utolsó győzelemnél Fazekas védett.

Fazekas Árpád otthonában mesélt a 1955-ös, Svájc ellen kivívott 5:4-es győzelemről / Fotó: Isza Ferenc

 

 

 

– A legnagyobb dicsőségnek éreztem, amikor először hallhattam a Himnuszt a pályán állva. Kicsit tele is volt a gatyám.... – nosztalgiázott a Blikknek Fazekas.

Fazekas Árpád 1930. június 23-án született Kámon településen.

Pályafutását a Dózsában kezdte (1953–54), majd a Vörös Lobogóban (1955–56) folytatta. Az 1956-os forradalom leverése után elhagyta az országot, és a Bayern München kapusa lett 1957-től 1961-ig.

1957-ben a klub Fortuna Düsseldorf ellen 1-0-ra megnyert Német Kupa győzelménél is pályán volt. Az volt a Bayern első jelentős trófeája.

Forrás:

http://www.blikk.hu/sport/magyar-foci/fazekas-arpad-kapus-bayern-munchen-meghalt/6h7yhbk?utm_source=hirkereso&utm_medium=hirkereso&utm_campaign=hirkereso

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!