Nyugodjon békében.



Tragikus körülmények között vesztette életét a BBC természetfilm-sorozatának házigazdája, Johnny Kingdom. A 79 éves brit férfi szeretett lakóhelye, Észak-Devon egyik mezőjén dolgozott, amikor eddig tisztázatlan körülmények között áthajtott rajta egy markoló. Kingdomnak a munkagép alá szorult a teste, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett a lánctalpak alatt, hogy a helyszínen meghalt.

Kingdom fáradhatatlanul járta a vidéket, hogy megörökítse szépségeit / Fotó: Northfoto

Televíziós ügynöke a Daily Mail beszámolója szerint a vidéki brit élet egyik utolsó igazi karaktereként emlékezett a tévésre, aki mindent megtett a természet kincseinek védelméért. Kingdom családja megértést kért, és csak egy rövid nyilatkozatot adtak ki, amelyben arra kérik a férfi rajongóit, hogy folytassák azt a munkát, amelyet a természetvédő olyan szenvedélyesen művelt haláláig.

A 79 éves tévés tisztázatlan körülmények között került egy munkagép alá / Fotó: Northfoto

A sokáig sírásóként dolgozó Kingdom egy baleset után fordult a természetfilmezés felé. Hogy kirángassa a lábadozását kísérő depresszióból, egyik barátja egy kamerát ajándékozott neki. Hamarosan minden szabad percében a vidéket járta, fotóira, filmjeire pedig felfigyelt a Times egyik újságírója. Önálló tévésorozata, a Johnny Kingdom: Egy év Exmoorban 2006-ban került képernyőre a BBC2-n.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!