Az, hogy hogyan alszotok szeretkezés után az is sokat jelent...



Az ébrenlét ideje alatt majdnem tökéletesen leplezhető bármilyen érzelmi zavar, ezzel szemben alvás közben ez lehetetlen. Dolgozik a tudatalatti, és önkéntelenül is olyan helyzetet vesztek fel az ágyban, amilyen jelen pillanatban a viszonyotok.

Minél közelebb álltok a mindennapokban egymáshoz, annál közelebb fekszetek az ágyban is. Ez nyilvánvaló. De lássuk a többi helyzetet is!

Kiskifli-nagykifli

Ez a póz magában rejti a boldogság minden pillanatát. Oldalatokon fekszetek arccal ugyanabba az irányba. Ha te vagy a kiskifli, és párod a nagy, akkor nem kell félned, óvó karjai még álmodban is védelmeznek. Megnyugvással és békességben alszotok el, teljes az összhang. Jó kapcsolatra utal, ami hosszútávon is működőképes.

Ha fordítva fekszetek, te simulsz hozzá hátulról, és a férfi elfordul, már nem annyira biztató. Mivel esze ágában sincs óvni, te a szó szoros értelmében csimpaszkodsz a hátán. Félsz, hogy elveszíted, miközben ő nem törődik az érzelmeiddel. Természetesen más a helyzet, ha csak kényelmetlen már a másik oldalán feküdni, és azért változtatott pozíciót.

Egymással szemben

Kifejezetten romantikus. Általában a friss kapcsolatokra vagy házasságokra jellemző, mert alig akarjátok egymást elengedni, rajtatok van a jaj de jó, hogy megtaláltalak érzése. Testetek teljes hosszában egymáshoz simul, biztonságban érzitek magatokat mindketten. Mindegy, hogy friss vagy régebbi a kapcsolat, mindenképp hosszútávon tervezhetsz kedveseddel.

Háttal, összeérve

Függetlenségre törekvő személyiségek szeretnek egyedül aludni, keresik a tökéletes kényelmet, és ez rendben is van. A nyugodt alváshoz természetes, hogy tér szükséges, főleg, ha megszoktátok az egyedüllétet. Ám ekkor is ki lehet fejezni az összetartozást, méghozzá érintéssel. Ha csak pici felületen is, de érintitek egymás testét, kifejezitek ragaszkodásotokat. Teret engedtek a másiknak, de mégis látszik a harmónia és az intimitás.

Háttal

Az ágy két végén, háttal egymásnak elaludni elég rosszat sejtet. Ha nem is mondjátok ki, de védekeztek, oldalt fekve takarjátok a mellkast, ezzel együtt pedig a szíveteket. Szinte semmi esélyt nem adtok arra, hogy egymáshoz érjetek alvás közben. Ez előfordulhat egy-egy összezördülés után, de ha folyamatosan így alszotok, nem lesz hosszú távú a kapcsolat.

Jó tanács

Ha egy hosszú, fárasztó nap után kicsit türelmetlenebbek vagytok a másikkal, esetleg még veszekedtek is, semmiképp ne aludjatok el morcosan Próbáljatok valamiféle kompromisszumra jutni a vitában, legalább annyira, hogy megnyugodjatok. Ha úgy alszotok el, hogy ez csak egy vita volt, és nem kenyértörés, reggel, kipihenten egész másképp látjátok majd a vita tárgyát is. 

Forrás:

http://femina.hu/kapcsolat/alvashelyzetek/

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!