Nem semmi időjárás várható a héten.



Szinte nyári meleg, aztán hidegfront, viharos szél jön, aztán újra jön az őszi nyár.


 

Miközben hazánkban dőlnek a hőmérsékleti rekordok és már-már nyarat idéző hőmérsékletek vannak, addig nem is olyan messze tőlünk, az Alpokban sokfelé havazik. Magyarországon tovább csökken a felhőzet, és a legtöbb helyen pár órára a nap is kisüt.

Hétfőn a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén zápor, egy-egy zivatar is kialakulhat. A déli szelet nagy területen kísérik majd erős, helyenként viharos széllökések. Emellett azonban

a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 26 fok között alakul. Késő estére 14 és 19 fok közé hűl le a levegő

- írja az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése.

Az Időkép szerint kedden egy hidegfront hoz többfelé esőt, záport, helyenként zivatart és erős, főként nyugaton viharos déli-délnyugati szelet. Délutánra nyugat felől a legtöbb helyen csökken a felhőzet, de keleten, illetve nyugaton még előfordulhat egy-egy zápor. Napközben 17-24 fok valószínű.

Szerdán a hajnali pára- és ködfoltok feloszlása után országszerte napos, száraz idő várható legfeljebb vékony fátyolfelhőkkel. A Dunántúlon többfelé élénk, nyugaton, északnyugaton erős lökések kísérhetik a déli-délkeleti szelet. Hajnalban 5-10, délután 17-22 fok várható.

Csütörtökön és pénteken ismét felhősebb idő várható, csapadék főként péntek hajnalban és estefelé fordulhat elő a Dunántúlon. A déli-délkeleti, majd délnyugati szél többfelé élénk lehet. Marad az enyhe idő 17-25 fok közötti maximumokkal.

Forrás:

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/hatalmas-baki-bekapcsolva-maradt-a-mikrofon-mucicirol-ertekeztek-a-meccs-kozvetitoi/

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!