Most megtudhatsz egy újabb tippet, amit érdemes hasznosítani a konyhában...



Emberek millió szeretnének fogyni, de vannak szép számmal olyanok is, akik inkább hízni szeretnének, mert annyira soványak, hogy kínosnak érzik az utcán való sétálást.

No, de térjünk vissza a kalóriákhoz, hiszen globális szinten nagyobb problémát jelent az elhízás, ami azért van, mert átlagosan az emberek 500 kalóriával többet fogyasztanak, mint amennyire a szervezetüknek szüksége lenne, ezért kúsznak fel a kilók évről évre.

Sudhair James, a világ leghíresebb klinikáinak kutatója most elárulja, hogy miként kell úgy elkészíteni a rizst, hogy az kevés kalóriát tartalmazzon, így a szervezet 10-12 százalékkal kevesebb kalóriát fog felvenni, úgy, hogy annak hasznosítása 50-60 százalékkal magasabb lesz.

Normális esetben a rizs egy könnyen emészthető táplálék, amely gyorsan átalakul glükózzá, amely lerakódik a májban, az izomzatban, de jelentős zsír is keletkezik, ami az elhízás egyik legfőbb oka.

De ahhoz, hogy a rizsből egészséges élelmiszert kapj, a főzéskor használ kókuszolajat.

EZT KELL TENNED!

Egy kiskanál kókuszolajat önts bele a vízbe, amelyben a rizs fő, majd mehet bele egy bögre rizs, amit 40 percig, lassú tűzön kell főznöd. Ha kész, hagyd kihűlni, és tedd be 12 órára a hűtőbe, így a rizs tízszer egészségesebb lesz, mert megőrizi a tápanyagtartalmát. A főzés során a kókuszolaj behatol a rizsszemekbe, így a glükózsejtek ellen fognak állni a emésztő enzimeknek.

Forrás:

http://twice.hu/eletmod/miert-remek-ha-rizs-fozesekor-vizbe-kokuszolajat-toltesz

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!