Ma 20 éve történt a szörnyű baleset...

Ma 20 éve volt a tra­gé­dia... Xa­vier Go­ur­me­lon meg volt róla győ­ződve, hogy meg­ment­heti a her­ceg­nőt, aki­nek li­mu­zinja a pá­ri­zsi Alma-alagút pil­lé­ré­nek csa­pó­dott.

Ma van 20 éve, hogy Diana hercegnő életét vesztette egy borzalmas autóbalesetben. A közelgő évforduló miatt sorra törik meg a csendet azok az ismerősök, bizalmasok, akik az átlagosnál sokkal többet tudnak az 1997-ben történt tragédiáról.

Közéjük tartozik az a hős tűzoltó is, aki elsőként ért oda a párizsi Alma-alagútban összeroncsolódott halálautóhoz.

Az 50 éves Xavier Gourmelon épp hétvégi ügyeletben volt a malafari állomáson, mikor riasztották. Állítása szerint fogalma sem volt róla, hogy Diana mozdulatlan testére bukkant a hátsó ülésen, és úgy kezelte az ügyet, mint minden más balesetet - számolt be róla a Mirror.

A 22 éve szolgálatban lévő lánglovag arról számolt be, hogy a hercegnőn elsőre nem látszottak súlyosabb sérülések nyomai, így biztos volt benne, hogy meg lehet menteni az életét.

'Finoman megfogtam a kezét, és arra kértem, hogy ne nagyon mozogjon. Igyekeztem megnyugtatni. Oxigént adtam neki, és társaimmal végig mellette maradtunk. Ő csak ennyit kérdezett: Istenem, mi történt? '

- idézte fel a tűzoltó az alagútban történteket.

Forrás:

https://ripost.hu/cikk-diana-hercegno-baleset-parizs-tuzolto/?source=hirkereso

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!