Nagy embert vesztett el a magyar televíziózás.



Szívszorító, ahogy elment.

Egy ország imádta a magyar televíziózás hőskorában a hollófekete hajú, szépséges Baleczky Annamáriát, aki végül mégis méltatlanul elfeledve, egy idősek otthonában neki kialakított kis szobácskában élte le élete utolsó hónapjait. Itt is hunyta le végleg a szemét pénteken a 70 éves egykori televíziós - régi ismerősét értesítette az intézet a szomorú tragédiáról.

– Pénteken telefonáltak az intézetből, hogy tudom-e a megmaradt rokonai elérhetőségét. Nagyon váratlanul ért a halálhíre – mesélte lapunknak Bay Éva, egykori bemondónő, Baleczky kolléganője. – Mindenki másképpen dolgozta fel, amikor 1999-ben egy csapásra megszűnt a televíziókban közel 2000 bemondói státusz, mert már nem volt ránk szükség. Annamari sajnos nem volt hajlandó elfogadni az elkerülhetetlent, nem akart szembesülni a valósággal, sokáig betegállománnyal próbálta elkerülni a kirúgását. De azt hiszem, hogy később sem tudta ezt feldolgozni. És sajnos egyedül maradt a problémájával – emlékezett vissza Bay Éva.

– Szokott mesélni a régi szép időkről, amikor még híres volt, és egy ország szerette, mi pedig örömmel hallgatjuk a történeteit. Nagyon kedves teremtés, annak ellenére, hogy bizony számos rossz dolog érte az utóbbi években. De itt jó helye van – mondta akkor a Lokálnak Baleczky egyik lakótársa, de a bemondónő báját és nőiességét hangsúlyozták lapunknak egykori kolléganői is.

 

Baleczky Annamáriát imádták a nézők

 

Ha értesülni szeretnél híreinkről, lépj be !

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!