Felháborító ki képes erre.



Ahogyan azt mindenki tudja a három lány és egy fiú gyermek édesanyjuk terhességének 34. hetében, császármetszéssel született, súlyuk 1500 és 1900 gramm közötti volt. Az anyuka a szülést megelőzően 11 hétig feküdt a klinikán.

 

Most viszont szörnyű – ráadásul teljesen hamis – hír kezdett el róluk terjedni az interneten. Egy lájkvadász kamu oldal a húsvétot kihasználva tett közzé egy hamis hírt arról, hogy a babák halálos betegek.

Azt, hogy a neten szélvész gyorsasággal terjedő hír hazugság, maga az édesanya, Boda Beáta mondta el a Story Magazinnak.

 

A Boda-babák szülei a cikk szerint húsvét hétfőn vették észre, hogy baj van, ugyanis sorra kapták az együttérző üzeneteket. Ekkor jöttek rá, hogy egy hitelesnek tűnő névvel rendelkező lájkvadász oldal tett ki róluk kamu hírt, miszerint halálos betegek, imádkozni kell értük, és az orvosok sem tudják, mi lehet a baj. (Az aljas hírt terjesztő kamu oldal nevét – ami egy létező magyar hírportál nevére hasonlít, kivéve, hogy a kamu oldal picit másképp írja a saját nevét, és nem .hu, hanem .com a címének vége – szándékosan nem írjuk ki.)

Boda Beáta, a Storynak minderről azt mondta, azonnal ügyvédhez fordulnak, mert egy szó sem igaz a babák betegségéről, Flóra, Jázmin, Boglárka és Pistike is jól vannak, egészségesek, és nagyon örültek életük első „nyuszijának”.A szülők egyben segítséget is kértek az ügyben.

Forrás:

http://netujsag.net/borzalmas-ami-a-debreceni-negyesikrekrol-terjed-82935

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!