Az ecetes uborka a tél legfenségesebb finomsága! Soha nem lehet eleget, hogy kitartson a következő időszakig. Mindenki másra esküszik. Jöjjön most jó pár tipp amire érdemes odafigyelni, hogy valóban finom legyen...



1. Túl van édesítve

A savanyúság sós, és savanykás legyen, ne édes. Nincs semmi baj azzal, ha cukrot teszünk bele, de vigyázzunk az adagokkal. Mindig kóstolgassuk közben a levet, ha már elég édes, akkor nem feltétlenül kell beletennünk az előírt cukormennyiséget.

2. Túl ecetes

Ha csak ecetet használunk az eltevéshez, akkor nagyon savanyú lesz. Olyan receptet válasszunk, amelyben a szükséges víz mennyisége is le van írva.

3. Van élet a són, cukron, eceten és a vízen túl is

Persze ezek a klasszikus hozzávalók, de használjunk fűszereket is, hiszen ezek adják meg a savanyúság igazi ízét. Tegyünk bele mustármagot, paprika darabkákat, vagy babérlevelet. Az ínyencebbek adhatnak a savanyúsághoz mentát, bazsalikomot, kaprot, vagy bármilyen fűszernövényt, ami van a kertben.

4. Nem minden zöldséget ugyanúgy kell eltenni

Például, ha sárgarépát teszünk az üvegbe, akkor azt egy picit előre főzhetjük. Az uborkát nem kell főzni, de, ha salátauborkát készítünk, akkor gyaluljuk nagyon vékony szeletekre. Ebben az esetben, ha sárgarépával keverjük, akkor azt is szeleteljük papírvékonyra, nem kell főzni.

5. Ha vegyes savanyúságot készítünk, elveszítjük a jellegzetes ízeket

Sokan készítenek vegyes savanyúságot, ám azzal már nem számolnak, hogy ilyenkor bizonyos zöldségek, mint pl. a karfiol vagy a gyöngyhagyma elveszítheti a színét, ízét. Ha vöröskáposztával rakjuk el, akkor minden pirosra fog színeződni. Jobb, ha külön üvegbe teszünk mindent, és külön-külön szervírozzuk.

6. Nem elég sós

Igen kellemetlen tud lenni, ha egy savanyúság sótlan. Amikor a levét készítjük, közben folyamatosan kóstolgassuk, és győződjünk meg róla, hogy valóban elég sós legyen.

7. Ne kezdjük meg túl hamar!

Ne gondoljuk, hogy a savanyúság három nap alatt elkészül. Hagyjunk nekik elegendő időt érni, ne türelmetlenkedjünk!

Forrás:

http://twice.hu/receptek/ezeket-hibakat-meg-egy-tapasztalt-haziasszony-elkovetheti-keruld-el-oket-ha-finom-ecetes-uborkat-akarsz-eltenni

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!