Ekkor csap le a vihar.



Napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, majd estétől északnyugat felől beborul az ég. Délután főként a délkeleti megyékben elszórtan, majd estétől északnyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra.

Megélénkül, az Észak-Alföldön és a Kisalföldön időnként megerősödik a délnyugati szél, de szélerősödés zivatarok környezetében is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között várható. Késő estére 21 és 27 fok közé csökken a hőmérséklet.

 

Ahogy a Kiderül csapadéktérképén látható, az igazi lehűlés és csapadék az éjfél előtti időszakban éri el az országot. Az Időkép előrejelzése az, hogy pénteken már csak 18 fokot mérhetünk az ország nagy részén és csapadékkal is számolhatunk.

Az Időkép cikke szerint arra kell számítani, hogy a front felhőzetéből péntekre virradóra egyre többfelé várható zápor, zivatar, főként az északkeleti országrészben felhőszakadás, jégeső is, majd napközben a zivatarok egyre inkább kelet felé szorulnak vissza, de esőre, záporra még többfelé kell számítani.

atv.hu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!