Pizzát tésztagyúrás és kelesztés nélkül is süthetünk! Ha van otthon egy kis száraz kenyér, vagy bagett, esetleg zsemle. Egy szempillantás alatt kész is lehetünk vele.



Készíthetünk pizzát tésztagyúrás és kelesztés nélkül is! Ha van otthon egy kis száraz kenyér, vagy bagett, esetleg zsemle, egy szempillantás alatt fenséges pizzát varázsolhatunk belőle! Hozzávalók: 10- 12 szelet száraz kenyér, bagett, vagy zsemle 1 tojás 1 dl tejszín 10 dkg reszelt sajt 2 dl tej 10 dkg kolbász 30 dkg mozzarella oregánó só, bors ketchup Elkészítése: Egy tepsit kenjünk ki olajjal, vagy zsírral. A kenyérszeleteket tegyük bele, figyeljünk rá, hogy szorosan illeszkedjenek egymáshoz a szeletek. Ha nincs otthon száraz kenyér, vagy zsemle, készíthetjük pirított kenyérből is. A tojást verjük fel és keverjük hozzá a tejszínt, a tejet, a reszelt sajtot és a fűszereket. Öntsük a kenyérre, majd halmozzuk rá a felszeletelt kolbászt és a felaprított mozzarellát.
Szórjuk meg oregánóval és tetszés szerinti mennyiségű ketchupot csöpögtessünk rá. Hagyjuk állni félórán át, hogy a kenyér megszívja magát a tejes keverékkel. A sütőt melegítsük elő 220 fokra és süssük 20 percen át. A pizza akár sonkával, szalámival, tepertővel, hagymakarikákkal, füstölt sajttal, olajbogyóval, vagy baconnel is elkészíthető, tetszés szerint.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!