Itt van minden fontos információ.



Az új osztrák kormány összegyűlt a hegyekben, hogy egy értekezleten tárgyalják ki a dolgaikat. Sebastian Kurz kormányának egyik első döntésének köszönhetően 39 ezer magyar gyerek fog elesni az állami támogatástól.Csökken a családi pótlék: 39 ezer gyerek érintett!!!!

 

Az ÖVP–FPÖ-kormány két pártja nemcsak elutasítja a migrációt, hanem abban is versenyeznek egymással, hogy Orbán Viktor melyiket kedveli jobban, és a kelet-európai munkavállalókat, köztük a magyarokat melyik szereti kevésbé . A két politikusnál a mostani tárgyalásaikon is a Magyarországon lakó magyar polgárok vannak terítéken, azonban most 39 ezer fiatalkorúról van szó!

A Der Standard értesülései szerint a z új osztrák kormány megállapodott abban, hogy csökkenteni fogják a külföldön élő gyerekek után járó családi pótlék összegét új indexálással. 2016-ban az osztrák állam még 80 millió eurót utalt ezen a jogcímen Magyarországon élő gyerekek után. A mostani intézkedés azt jelentené, hogy az Ausztriában járulékokat fizetőt magyar és más kelet-európai munkavállalók, családtámogatásként kevesebb pénzt kapnak vissza, mint osztrák kollégáik, abban az esetben, ha a gyerekük nem él Ausztriában. Az osztrák kollégáké élhet bárhol a nagy világban.

A magyarok a listavezetők a külföldre utalt családi pótlék tekintetében, Ausztria összesen 38 895 magyar kiskorú után fizetett . Szlovákia a második, míg Lengyelország a harmadik. Ezen jogcímen az összkiadás 273 millió euró volt, ezt szeretnék csökkenteni az új törvénnyel, amit minél előbb szeretnének elfogadtatni. 114 milliót spórolhatna Ausztria, így a magyar családok 40 százalékos veszteséggel számolhatnak. A megtakarítás nem éri el a bécsi költségvetés kiadási oldalának két ezrelékét sem. Brüsszelből azt ígérték, hogy meg fogják vizsgálni, hogy nem sérti-e az unió szerződéseit a szabályozás. Kurzék azt szeretnék, ha a többi tagállam is átvenné az általuk tervezett szabályozást.

Forrás:

http://netujsag.net/friss-mar-biztos-csokkenni-fog-a-csaladi-potlek-rengetegen-erintettek-a-dologban-78736

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!