Kedden történt a súlyos baleset...



A Jornal da Madeira című helyi lap értesülése szerint meghalt az a magyar állampolgár, aki megsérült a madeirai vallási ünnepen történt súlyos balesetben kedden.

A lap azt írta internetes oldalán, hogy a 12 halálos áldozat között négy külföldi van: egy francia, egy magyar és egy német. A negyedik külföldi áldozat állampolgársága még nem ismert.

A lisszaboni magyar nagykövetség kedd este azt közölte: csak annyit tudnak, hogy a magyar sérült a sürgősségi osztályra került. A lisszaboni sajtóinformációk szerint a kórház este tart sajtótájékoztatót a sérültek állapotáról.

A hívők a sziget Funchal nevű fővárosától mintegy 5 kilométerre lévő botanikus kertben egy forrásnál gyűltek össze, ahol egy Mária-kegyhely van. Egy kétszáz éves tölgy dőlt rájuk. Az emberek a Nossa Senhora do Monte (Montei Miasszonyunk) nevű ünnepet tartották volna meg, amikor a baleset megtörtént.

Forrás:

https://www.szoljon.hu/orszag-vilag/elhunyt-madeirai-baleset-magyar-serultje-800535/?utm_source=hirkereso&utm_medium=cikklista&utm_campaign=hirkereso

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!