Ahhoz, hogy valamit elérjünk elsőnek a gondolkodásunkat is meg kell változtatni...



Gondolkoztál már el azon, hogy vajon egyes emberek miért nem tudnak sikeressé válni, miért nem tudják a vágyaikat elérni? A brazil író, költő, Paulo Coelho most elárulja, hogy mi az a 4 akadály, amely a legtöbb embert meggátolja abban, hogy az álmaikat valóra váltsák.

 

Az első ilyen akadály, az a gyerekkori nevelésre vezethető vissza. Gyakran a gyerekek, tinédzserek a valóságtól elrugaszkodott, sci-fi filmekbe illó célokat tűznek ki maguknak, amelyeket képtelenség megvalósítani. Az ilyen gyerek úgy éri el a felnőttkort, hogy nem lesz önbizalma, viszont megtapasztalja a félelem és a bűntudat káros hatását.

Ha mégis a gyerek rendelkezik némi veleszüzületett optimizmussal, és céltudatossággal, bármennyire is hihetetlen, de gyakran a családja iránti szeretet jelenti a legnagyobb akadályt, hogy elérje azt amit igazán szeretne. A fiatalokban ezért tudatosítani kell, hogy nem okoz senkinek csalódást azzal, ha ragaszkodik ahhoz az úthoz, amely révén elérheti a célját. Sőt, akik igazán szeretik, megértik őt és bátorítani fogják, hogy ne adja fel az álmait.

A harmadik akadály, a a kudarctól való félelem. Ez rendszerint a tapasztalat hiányából adódik. A fiataloknak bizony párszor el kell bukniuk ahhoz, hogy később sikeresek legyenek. Fel kell állni minden helyzetből, és tovább kell harcolni a sikerért.

Ezt már olvastad? Paulo Coelho 30 másodperc alatt megváltoztathatja az életedet! Olvasd el gondolatait

A negyedik, és egyben utolsó akadály akkor következik be, mikor az ember már majdnem elérte, amire vágyik, de bűntudatot érez azok iránt, akiknek nem sikerült megvalósítaniuk az álmukat. Kételkedni kezd magába, hogy vajon ő a legjobb, a legügyesebb. Ez a legcsalafintább akadály, mert könnyen az őrületbe kergeti az embert, aki úgy érzi, hogy nem dolgozott meg a sikerért, pedig épp ellenkezőleg, nagyon is odatette magát.

Forrás: filantropikum.com

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!