Ekkor tér még vissza a nyár egy kicsit.



Szeptember 27-től a hőmérséklet újra emelkedni kezd, az országos átlag 23 fok körül alakul majd. Az eddigiekhez hasonló nyárias kánikula azonban már egyáltalán nem valószínű. A nappalok rövidülnek, a reggelek pedig kifejezetten hidegek lesznek.-írja a life.hu

Íme a jövő heti előrejelzés:

Hétfőn délelőtt észak felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, szórványosan alakulnak ki záporok. Délután csökken a felhőzet, egyre kevesebb helyen alakul ki futó zápor. Viharossá fokozódik az északnyugati szél. 17, 22 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kedden a nap első felében sok felhő lesz felettünk, majd délutántól felszakadozik, csökken a felhőzet, a Tiszántúlon lehetnek erősen felhős területek. Az északnyugati szél erős lesz. 11, 16 fokra melegszik a levegő.

Szerdán a déli területeken lehet szakadozottabb a felhőzet, másutt többnyire erősen felhős lesz az ég. Jelentős mennyiségű csapadékra nem kell számítani, elszórtan alakulatnak ki futózáporok. Erős lesz az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 10, 15 fok között alakul.

Csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem lesz. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. Kora délután 12, 17 fok várható.

Pénteken északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, helyenként futó zápor előfordulhat. Megerősödik az északnyugati szél. 16, 21 fokra számíthatunk.

Szombaton időnként megnövekszik a felhőzet, de említést érdemlő csapadék nem valószínű. Erős lesz az északnyugati szél, 13, 16 fokos maximumok lesznek jellemzők.

Vasárnap napos, száraz időre van kilátás. Erős északnyugati szél mellett 14, 19 fokot mérhetünk a délutáni órákban. -írja az idojaras.hu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!