Nyomj egy megosztást, ha te is örülsz a hírnek.



A Rodenben rendenzett Holland Juhászkutya Világbajnokságra összesen 8 országból jelentkeztek, hogy megmérettessék magukat a mentőkutya kategóriában.

Küztük volt a 9 éves Tara, Salamon Klára kedvence is, aki elnyerte a fődíjat.

Az SOS Mentőkutyás Egyesület tagja és kutyája azon a bajnokságon vettek részt, melyen a világ 17 országából 150 holland juhász versenyzett. A Nemzetközi Mentőkutya-Vizsgaszabályzat előírásainak megfelelően zajló versenyen a mentőkutyák kategóriájában pedig 8 ország 10 kutyája indult. Tarának a maximálisan elérhető 300-ból 287-et sikerült szereznie, azaz fantasztikus teljesítményt nyújtott.

A kutyafan.hu cikke. Olvasd el az eredeti oldalon ide kattintva.

A kutyának 3 embert kellett megtalálnia fél óra alatt, egy 500×100 m-es, bokros, magas fűvel benőtt és vízzel körbevett területen. Tara az akadálypályán is kitűnően teljesített, így a verseny kiemelkedő szaktudással rendelkező bírójától sem volt nehéz elnyernie a magas pontszámokat.

A gazdi szerint Tara minden szempontból megérdemelte a győzelmet, sikerből pedig nem most jutott ki nekik először. 2012-ben romkutatásból, 2015-ben pedig területkutatásból értek el második helyezést, szintén Hollandiában.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!