Eszünkbe jut este, mikor végre megpihenhet sajgó lábunk, hogy milyen kemény munkát végez egész nap? 





Lábfejünk hűen tükrözi, ha fizikailag, érzelmileg, lelkileg nem vagyunk egyensúlyban. A láb és a lélek kapcsolatát már az ősi civilizációk is ismerték, de az orvostudomány fejlődésével sarlatánságnak kiáltották ki. 

A lábunkat vagy utáljuk és csúnyának tartjuk, vagy szeretjük és költünk rá, járunk pedikűröshöz, talpmasszázsra, lakkozzuk, ékszerezzük. A nagy lábú emberek mély benyomást tehetnek másokra. A lábnyomuk is arra mutat, hogy mély gyökerekkel rendelkeznek, bár hajlamosak ostoba kijelentéseket is tenni. 

A kisebb lábú emberek, csendesebb módon közelítik meg az életet. A külvilágra tett benyomásuk kevésbé erőteljes, ugyanakkor dinamikusabb mint nagylábú társaiknál. 

Öt lábtípus 

Görög lábfej 


Ennél a lábtípusnál a negyedik lábujj hosszabb mint a nagylábujj. A lábfej szélessége lehet keskeny vagy átlagos. Az emberek mintegy 20%-a rendelkezik ilyen lábfejjel. A görög lábfejjel rendelkező embereknek nagy az igényük a vezető szerepre. Másokat is tettre sarkall. Inkább a gondolatok, mint a tettek embere. 

Egyiptomi lábfej 

A nagylábujj a leghosszabb, szélessége a keskeny és az átlagos között mozoghat. Az egyiptomi lábfejjel rendelkező emberek „ötletguruk”. Jó intuíciós képességgel megáldott, ám mivel a nagylábujj hajlamos a horzsolódásra, ötletei sebezhetővé teszik kritikusaival szemben. Ha a sarok kisebb a talppárnánál, akkor ötletei megvalósítása során pénzügyi problémái adódhatnak. 

Földműves lábfej 

A lábujjak tömzsi, négyzetes alakúak, legalább három lábujjhossz megegyezik. A lábfej mérete az átlagostól a szélesig terjedhet. Szilárd, erős, megbízható jellem rejtőzik mögötte. A napi ügyekkel foglalkozik, nem álmodozik, keményen, kitartóan dolgozik. 


Skót lábfej 

Hasonlít a földműves lábfejhez, de lábbujjai hosszabbak és szinte egyenes vonalat alkotnak. Érzékeny, konzervatív. Érzelmeiben és gondolataiban állhatatos. 

Modern angol lábfej 

A skót lábfejhez képest szélesebb, a lábujjak hossza meredeken csökken. Gyakorlatias személy, nem helyez nagy hangsúlyt a spirituális és kreatív fejlődésére, illetve nem is alkot véleményt e témákban. 

A következő cikkben arról írunk, hogy az egyes jelenségek mint a benőtt köröm, a bütyök, vagy az izzadó láb milyen összefüggésben van lelki problémáinkkal. 
 

 

Forrás: www.morex.hu

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!