Újabb adót vezethet be a Kormány... igen csak megosztó dolog...



Hamarosan adót vethet ki a kormány a kutyatartókra !Nagyon nagy felháborodást váltott ki a kutyatartók körében a hír.Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke által jegyzett törvénymódosító javaslat többek közt új adóval sújtaná a kutyatartókat – írja az Állatportál.

 

Április 26-án került benyújtásra az állatvédelmi törvény módosítása. Erről szóló cikkében a portál részletesen kitér az ebrendészeti feladatok költségtérítésének módosításaira, melyek szerint a kutyatartás helye szerinti illetékes önkormányzat

évente ebrendészeti hozzájárulást szedhezedhet be az állattartóktól.

Ennek összegét az állat tartási helyének típusa, mérete, a tartott ebek száma és az ebtartó szociális helyzetének figyelembe vételével állapítják meg.

Összege ebenként maximum hatezer, veszélyes eb esetében a húszezer forint lehet.

A javaslatot benyújtó Semjén Zsolt figyelt rá, hogy kivételt képezzenek az Országos Magyar Vadászkamara által kiállított vadászkutya alkalmassági vizsgaigazolvánnyal rendelkező kutyák.

A nagy vadász hírében álló Semjén Zsolt egyébként az Országos Magyar Vadászat Védegylet elnöke.

Portálunk elérte Egyed Zsoltot, aki a Jobbik országgyűlési képviselőjeként részt vett az állatvédelmi kerekasztal megszervezésében is. A képviselő az Alfahír kérdésére elmondta: a Jobbik ellenzi az újabb sarcot, ami ellen a törvénymódosításról szóló vita során is felszólalt. Egyed Zsolt rávilágított: a kormány ezzel a módosítással csak azt érné el, hogy az 50-80 ezer forintból élő magyar emberek nem tudnák megtartani állataikat, ami által ráadásul még több kóbor kutya kerülne az utcára.

Forrás: alfahir.hu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!