Ekkor várhatóak a további viharok.



Németh Lajos elárulta, egyelőre folytatódik a változékony időjárás, zápor, zivatar a következő napokban is szinte bárhol előfordulhat.

Ahogyan azt már a Life.hu is megírta, tegnap az idei nyár legerősebb zivatarlánca alakult ki az országban, amely károkat okozott a Balatonnál. Németh Lajos most a TV2 műsorában elárulta, a változékony időjárás egyelőre folytatódik, esernyőt mindenképp vigyünk magunkkal a következő napokban is, mert szinte kiszámíthatatlan, hogy hol alakul ki zápor, zivatar.

Érdekessége a tegnap napnak, hogy időjárási front nem is volt a közelünkben, hanem itt, a Kárpát-medencében megülő, labilis egyensúlyi állapotú és nagyon páradús levegő már napok óta okozza ezeket a záporokat, zivatarokat. Már lassan 10 napja mindig ezt mondjuk, hogy napos és erősen gomolyfelhős időszakok lesznek... Nagyon nehéz megmondani, hogy hol alakulnak ki ezek a heves záporok, zivatarok, csak az időjárási radar segít belőni azt a területet, ahol erős zivatargóc alakulhat ki' – nyilatkozta a meteorológus.

 

Forrás:

http://www.life.hu/news/20180607-nemeth-lajos-elarulta-barhol-lecsaphat-a-vihar-a-kovetkezo-napokban-is.html

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!