Mutatjuk merre érkezik már este a havazás.



 

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2018.02.26. hétfő éjfélig

 

Ma a Dunántúl déli felén előfordulhat néhol hószállingózás, de számottevő (> 1-2 cm) friss hó nem várható. Hétfőn dél felől ismét csapadék érkezik, elsősorban az ország déli harmadán lehet többfelé havazásra számítani. Hétfő estig lepel-4cm friss hóréteg alakulhat ki.

HÓFÚVÁS:

A hóval borított tájakon ma az élénk - erős (35-45 km/h), hétfőn az erős, néhol viharos (45-65 km/h) északias szél hordja a havat. Ma főként Nyugat-Dunántúlon és a Dunántúli-középhegységben lehet hófúvásra számítani, holnap már az Alföld déli részén is hordhatja a frissen lehulló havat a szél.

VIHAROS SZÉL:

Az Alföld északi részén, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az északkeleti szelet kísérő legerősebb széllökések ma elérhetik, leginkább a Zemplén, Bodrogköz térségében meg is haladhatják a 60-65 km/h-t. Késő délután átmenetileg 'mérséklődik' a légmozgás de a lökések így is erősek maradnak (45-50 km/h). Hétfőn még nagyobb területen számíthatunk erős lökésekre, kiemelten az Északi-középhegység, az Észak-Alföld és a Nyugat-Dunántúl területén helyenként viharos vagy azt megközelítő lökések is kialakulhatnak (55-65 km/h). Az Alpokalján a lökések meghaladhatják a 60-65 km/h-t is.

EXTRÉM HIDEG:

A legalacsonyabb hőmérséklet ma estétől főként északon és a Dunántúlon helyenként -15 fok köré csökkenhet. Az erős szél azonban az Alföldön is jelentősen rontja a hőérzetet. Csütörtökig a hőmérséklet várhatóan nem emelkedik fagypont fölé.

2018.02.25. 14:22 Országos Meteorológiai Szolgálat

Győr-Moson-Sopron megye Jel Fok Esemény LeírásHófúvás Gyenge hófúvás. A friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

Somogy megye Jel Fok Esemény LeírásHófúvás Gyenge hófúvás. A friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

Vas megye Jel Fok Esemény LeírásHófúvás Gyenge hófúvás. A friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

Veszprém megye Jel Fok Esemény LeírásHófúvás Gyenge hófúvás. A friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

Zala megye Jel Fok Esemény LeírásHófúvás Gyenge hófúvás. A friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

Forrás:
http://bekezdes.org/friss-most-erkezett-itt-fog-havazni-ma-este-itt-biztos-hogy-hajnalban-friss-hora-ebredsz-81690
Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!