Ez várható.



A Népszava információi szerint már szeptemberre sem sikerült elég orvost találni a műszakokra a Honvédkórház sürgősségi osztályán. Az adatok szerint az elmúlt három évben egyre több lett az ellátandó beteg – tavaly már mintegy 64 ezer fő –, miközben az orvosok száma egyre csökkent: márciusban még 39 orvossal rendelkezett a centrum, mostanra ez a szám 10-11-gyel kevesebb.

 

Ahogy korábban megírtuk, a munkavégzéshez szükséges személyi és tárgyi feltételek hiánya miatt felmondó Zacher Gábor már augusztus elején levélben jelezte, hogy a sürgősségi osztály október elejére működésképtelenné válhat.

A sürgősségi osztályon naponta átlagosan 110-160 beteget fogadnak, egy ottani szakdolgozó szerint a gyors ellátáshoz soha nem volt elég dolgozó a kórházban.

Másodpercenként jön egy újabb feladat, miközben még az előzővel sem végeztél, a folyosón meg ott a sok jajgató ember, egy idő után egyszerűen érzéketlenné válsz. Gyakran éreztem úgy, hogy legszívesebben melléjük feküdnék a hordágyra, már a műszak elején kimerült voltam

– mondta.

Az osztályon nemcsak a betegforgalom nőtt az elmúlt években, hanem a halálozás is: míg 2015-ben 254-en, tavaly már 333-an haltak meg a Honvédkórház sürgősségi osztályán.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!