A friss és igazi aromás kapor nyáron bárhol megterem. Télen is termeszthetik fólia alatt, de ezekben a növényben nincsenek olyan erős illatanyagok, aromák és gyógyító erő.



A kapor nemcsak finom, túrós ételekbe, töltött káposztába, de kevesen tudják, hogy természetes inzulin is. Ha tehát kaprot fogyasztunk télen-nyáron, nagy szívességet teszünk a szervezetünknek. Különösképpen, ha hajlamosak vagyunk a magas vércukor szintre.

Hogy ne kelljen száratott, mélyhűtött vagy bolti őrölt kaprot használnod télen, így járj el:

Szerezz be sok kaprot, amíg kapható a piacon vagy ha van, akkor a saját zöldségeskertedből, esetleg őstermelőtől. Sterilizálj több befőttesüveget úgy, hogy beteszed a sütőbe pár percre, ez minden baktériumot megöl az üvegekben
Mosd meg gondosan a kaprot. Töröld meg alaposan, és hagyd megszáradni. Csipkedd le a kapor leveleit és tedd az üvegbe. Jól zárd le az üveget és helyezd a hűtőbe. Bármikor elővehetsz egy üveggel, a kapor friss és üde lesz benne, már használhatod is főzéshez, esetleg gyógyteának.

Ez a fűszer nagyszerű gyógynövény is. Hasznán a cukorbetegségen kívül emésztési zavarok, puffadás, álmatlanság és aranyér ellen, ezen kívül immunerősítő és vérnyomás szabályozó hatása van.
A leghatékonyabb nyersen fogyasztva, hogy minél több friss hatóanyag maradjon benne. A magjából főzött tea elmulasztja a gyomorrontást, ezért ebből is jó eltenni egy adagot. A kapor főzete az aknés, pattanásos bőr gyógyítója, de a szem alatti karikák és rosacea ellen is hatékony. - szupertanacsokblog.hu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!