Mindenki találkozott már azzal, hogy a buszon utazott és felszállt a járműre egy idős asszony vagy egy kismama, de általában nem szokták átadni nekik a helyet...



Egy idős asszony nem engedte, hogy a gyermeket tartó nő leüljön az elsőbbségi helyre, kellett a hely a táskájának. Az utasok azzal támadták, hogy nincs első osztályú jegye.

Több, mint 650 ezer megtekintése volt annak a videónak, amit a londoni Tyrone Williams töltött fel a Facebookra arról az incidensről, amikor egy fiatal asszonyt egy első osztályú vonatkocsiból el akartak küldeni az utasok, mert nem rendelkezett megfelelő jeggyel – írja a Metro.

Az anya egy elsőbbségi ülésre akart leülni a gyermekével az első osztályú vonatkocsiban, egy idős asszony azonban azt mondta neki, hogy nem ülhet oda. Szüksége volt az ülésre a táskája tárolására.


- Megkértem szépen, hogy tegye le a táskáját a földre, de azt is felajánlottam neki, hogy felteszem a csomagtartóra – mesélte a gyermeket tartó anya.

Ezután azt is elmondta a nőnek, hogy szüksége van az ülésre, mert amint látja, a kisbabáját az ölében tartja, ezért megkérte, hogy legyen tekintettel erre. Az idős asszony válasza erre az volt:

- Magának pedig tekintettel kellene lennie az idősebbekre és azokra, akik ténylegesen fizettek azért, hogy ebben a kocsiban üljenek.

Az anya ekkor azt mondta, hogy ő is fizetett a jegyért, mire a többi utas is felelősségre vonta, hogy valóban nem első osztályú jegye van. Ezt követően az elsőbbségi ülés jelre mutatott, mire az idős asszony azt reagálta, hogy nem akar maga mellé egy sikoltozó gyereket.
 



- A gyerekem nem sikoltozik, és amúgy is jobban viselkedik, mint maga – mondta a mogorva utasnak.

Végül, egy másik utas felajánlott egy helyet a kisbabát tartó nőnek, amit el is fogadott.

A vonattársaság szóvivője az esettel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy az elsőbbségi ülések a normál és az első osztályú kocsikban is rendelkezésre állnak a mozgássérültek, a kismamák, az idős utasok, valamint a gyermeket tartók számára. Azt azonban hozzátette:

- Az utasoknak az első osztályú kocsikban lévő elsőbbségi helyeket akkor kellene elfoglalniuk, ha rendelkeznek érvényes első osztályú jeggyel, kivéve, ha fel nem lép valamilyen zavar.

Forrás: Faktor

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!