Ezekben a megyékben számíthatunk fokozott ellenőrzésre...



Fokozott ellenőrzések a belvárosban 2017. július 10-16. között
Tekintettel a júliusban Budapesten megrendezésre kerülő nyári sportrendezvényekre, illetve a turisztikai csúcsszezonra, a Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóság munkatársainak fokozott jelenlétére kell számítani a főváros frekventált, turisták által gyakran látogatott helyszínein, valamint a nagy érdeklődésre számot tartó rendezvényeken. Az ellenőrzésekre jellemzően a vendéglátó- és szórakozóhelyek, ajándéktárgyárusok, illetve a szolgáltatást nyújtók körében kerül sor. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást vizsgálják, emellett a foglalkoztatás szabályszerűségére és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartására is kiterjedhetnek a helyszíni ellenőrzések.

BÁCS-KISKUN MEGYE
Júliusi ellenőrzések Bács-Kiskun megyében
A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatósága júliusban kiemelten vizsgálja a vendéglátóhelyeket, különösen a megyeszékhely pizzériáit. Elsősorban a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a bevételek rögzítését ellenőrzik.

BARANYA MEGYE
Júliusi ellenőrzések Baranyában
A NAV Baranyában július 1. és 16. között Szentlőrincen, Szigetváron, Siklóson, Harkányban, Mohácson és környékén valamint a turisztikailag jelentősebb városokban és falvakban fokozottan ellenőrzi a gazdálkodókat, hogy adnak-e szabályos nyugtát, bejelentik-e alkalmazottaikat és tudják-e igazolni áruik eredetét. A próbavásárlások, próbaszolgáltatások igénybevétele mellett forgalomszámlálásra is számíthatnak a kereskedők, vendéglátósok és szolgáltatók.
A nyári szezonban a baranyai revizorok folyamatosan jelen lesznek a Balaton-parti településeken is, kiemelt figyelmet fordítva a szezonális gazdálkodókra (fagylaltárusokra, strandcikk kereskedőkre, sportszerkölcsönzőkre, szálláshely szolgáltatókra.

BÉKÉS MEGYE
Július 5-e és 7-e között várható helyszíni ellenőrzések
2017. július 5. és 7. között a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai elsősorban Békéscsabán és Gyulán végeznek ellenőrzéseket a kereskedőknél és vendéglátósoknál a strandokon és a szórakozóhelyeken. Az adóellenőrök és pénzügyőrök többek között a nyugta és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését valamint a jövedéki termék forgalmazási szabályainak betartását vizsgálják.

CSONGRÁD MEGYE
Fokozott ellenőrzések Csongrád megyében 2017.június 21-től július 07-ig
Fokozott ellenőrzések Csongrád megyében 2017. június 21-től július 07-ig

A NAV Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. június 21. és 2017. július 07. között fokozottan ellenőrzik a megyei strandok területén működő vállalkozásokat. Kiemelten vizsgálják a bizonylat kiállítást, az online pénztárgépekre vonatkozó szabályok betartását és az alkalmazottak bejelentésének szabályszerűségét.

FEJÉR MEGYE
2017. július első hetében ellenőrzések a Velencei-tó partján
A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2017. július első hetében ellenőrzéseket végeznek a Velencei – tó partján lévő vendéglátó egységekben és szálláshely szolgáltatóknál. Az adóellenőrök elsősorban a nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát ellenőrzik.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE
Operatív ellenőrzések helyszínei Hajdú-Bihar megyében a 27. héten
A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága az ellenőrzések kiemelt helyszíneinek nyilvánosságra hozatalával szeretné felhívni az adózók figyelmét, hogy nyugta-, számlaadási kötelezettségüknek körültekintően tegyenek eleget.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

A 2017/27. heti operatív ellenőrzések tervezett helyszínei Hajdú-Bihar megyében:

július 03. hétfő: Hajdúsámson
július 04. kedd: Vámospércs
július 05. szerda: Hajdúböszörmény
július 06. csütörtök: Balmazújváros
július 07. péntek: Debrecen, Hortobágy
A NAV munkatársai az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos bizonylatot, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az újonnan online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére valamint a jövedéki termékek ellenőrzésére.

HEVES MEGYE
2017. 27. hetében várható operatív ellenőrzések Heves megyében
A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatósága operatív adóellenőrei 2017. év 27. hetében az alábbi településeken tervezik helyszíni ellenőrzések lefolytatását:

július 03. (hétfő): Recsk
július 04. (kedd): Gyöngyös, Gyöngyössolymos
július 05. (szerda): Adács
július 06. (csütörtök): Kisköre
július 07. (péntek): Eger
A vizsgálatok során az adóellenőrök a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az újonnan online pénztárgép használatára kötelezett kör ellenőrzésére is.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE
Megyei adóellenőrzések 2017. 27. hetében
A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyében teljes bizonyossággal az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz:

július 3. (hétfő): Szolnok
július 4. (kedd): Karcag
július 5. (szerda): Zagyvarékas
július 6. (csütörtök): Jászfényszaru
július 7. (péntek): Tiszafüred
július 8. (szombat): Tiszafüred
július 9. (vasárnap): Tiszafüred
Az ellenőrzéseknél a revizorok az üzletekben illetve a piacokon a számla és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos adókötelezettségeket vizsgálják.

A 27. héten a térség egyik legnagyobb idegenforgalmi rendezvényén a Tiszafüredi Halas Napokon is számíthatnak ellenőrzésre a vállalkozások. Az operatív ellenőrzések mellett a pénzügyőrök a jövedéki szabályok betartását ellenőrzik.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE
NAV ellenőrzések a strandon
A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai, 2017. június 28. és 2017. július 07. között, fokozottan ellenőrzik a megyei strandok területén működő vállalkozásokat. Kiemelten vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépekre vonatkozó szabályok betartását és az alkalmazottak foglalkoztatásának szabályszerűségét.

NÓGRÁD MEGYE
Helyszíni ellenőrzések Nógrád megyében a 28. héten
A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága Operatív Ellenőrzési Osztálya 2017. év 28. hetében az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

július 10. (hétfő): Pásztó és környéke
július 11. (kedd): Szécsény és környéke
július 12. (szerda): Bátonyterenye
július 13. (csütörtök): Balassagyarmat és környéke
július 14. (péntek): Rétság és környéke
július 15. (szombat): Mátranovák „Palacsintafesztivál”
Az ellenőrzések során a revizorok elsősorban a kereskedelmi, vagy vendéglátó tevékenységet folytató, valamint az online pénztárgép használatára 2017. január 1-től kötelezett adózóknál vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatot, valamint az alkalmazottak bejelentését.

A héten kiemelten az italkiskereskedőket (kocsma) vizsgálják az adóellenőrök.

A revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Nyári ellenőrzések
Fokozott NAV ellenőrzések várhatók a nyári hónapokban.

Elsősorban a vendéglátóhelyeket, szezonális árusítóhelyeket, a strandokon és rendezvényeken működő szolgáltatókat, a lángos, palacsinta és fagylalt árusokat ellenőrzik a NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai augusztus végéig.

Az adóellenőrök emellett kiemelten vizsgálják a 2017. január 1-től online pénztárgép használatára kötelezett adózókat, a gumiabroncs, gépjármű- és motorkerékpár alkatrész-kereskedőket, a taxisokat, a fizikai közérzetjavító, szépészeti és testedzési szolgáltatást nyújtókat, a szolárium üzemeltetőket, a hobbiállat és állateledel kiskereskedőket, valamint a kisállat kozmetikákat.

Az ellenőrzések elsősorban a számla- és nyugtaadásra, az online pénztárgépek szabályszerű használatára irányulnak, ezen belül a revizorok esetenként pénzkészlet-ellenőrzést és forgalomszámlálást is végeznek. Az adózók számíthatnak továbbá az áruk eredetének ellenőrzésére, valamint az alkalmazottak szabályszerű foglalkoztatásának vizsgálatára is.

.
Helyszíni ellenőrzések Nógrád megyében a 27. héten
A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága Operatív Ellenőrzési Osztálya 2017. év 27. hetében az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

július 3. (hétfő): Szécsény és környéke
július 4. (kedd): Balassagyarmat és környéke
július 5. (szerda): Pásztó és környéke
július 6. (csütörtök): Bátonyterenye
július 7. (péntek): Salgótarjáni piac
Az ellenőrzések során a revizorok elsősorban a kereskedelmi, vagy vendéglátó tevékenységet folytató, valamint az online pénztárgép használatára 2017. január 1-től kötelezett adózóknál vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatot, valamint az alkalmazottak bejelentését.

A héten kiemelten az italkiskereskedőket (kocsma) vizsgálják az adóellenőrök.

A revizorok a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

Operatív ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínei
A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága az ellenőrzések kiemelt helyszíneinek nyilvánosságra hozatalával szeretné felhívni az adózók figyelmét, hogy bizonylatolási kötelezettségüknek körültekintően tegyenek eleget.

A közzétett adatok nem zárják ki, hogy a NAV ellenőrei máshol is fognak ellenőrzést tartani, azonban a megjelölt településeken teljes bizonyossággal jelen lesznek.

A 2017/27. heti operatív ellenőrzések helyszínei Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében:

július 3. (hétfő): Nyíregyháza
július 4. (kedd): Tiszavasvári, Tiszalök
július 5. (szerda): Vásárosnamény, Tiszaszalka
július 6. (csütörtök): Kisvárda, Mándok
július 7. (péntek): Nyírpazony

VAS MEGYE
Folyamatos helyszíni ellenőrzések
A Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai folyamatosan ellenőrzik a különböző rendezvényeken, vásárokon tevékenységet végző adózókat. Az összehangolt ellenőrzések a jövedéki termékeket érintő szabályok betartására, a bizonylat-kibocsátásra, a foglalkoztatás szabályszerűségére irányulnak. A pénzügyőrök és az adóellenőrök kiemelt figyelmet fordítanak az engedély nélkül tevékenységet végzők kiszűrésére is.

VESZPRÉM MEGYE
Fokozott ellenőrzések Veszprém megyében 2017. július 3. – július 11. között
A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai az alábbi tevékenységekre vonatkozólag végeznek fokozott helyszíni ellenőrzéseket az idegenforgalmi szempontból frekventált helyeken 2017. július 3. és 11. között: fagylaltozók, konditermek, fitneszklubok, fizikai közérzetet javító szolgáltatást nyújtók, taxik.

A helyszíni ellenőrzések elsősorban a számla- és nyugtaadásra, az alkalmazottak szabályos foglalkoztatására, valamint az online pénztárgéppel kapcsolatos kötelezettségekre és az áruk eredetvizsgálatára irányulnak.

ZALA MEGYE
Kiemelet ellenőrzések Zala megyében
A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai a 2017. július 10-i héten fokozottan ellenőrzik a pénztárgépek üzemeltetésének szabályszerűségét, különös tekintettel az idegenforgalmi területeken működő pénztárgépekre. A helyszíni ellenőrzések elsősorban a szüneteltetett, de forgalmi adatot küldő-, valamint az üzembe helyezett, de adatot régóta nem küldő pénztárgépek vizsgálatára irányulnak. A revizorok az éves felülvizsgálat megléte mellett a bejelentett működési hely címét is ellenőrzik.

Forrás : nav.gov.hu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!