Ekkor lesz a vénasszonyok nyara.

A hideg levegő utánpótlása a hét második felében fokozatosan megszűnik, a hétvégén már jóval enyhébb léghullámok áramlanak fölénk. Megszűnnek a talajmenti fagyok is.Szerdán változóan felhős idő várható néhány órás napsütéssel. Legfeljebb néhol fordulhat elő kisebb eső, futó zápor, elsősorban az északi megyékben. Az ország északi, északkeleti felén, kétharmadán megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik a nyugati, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 7 fok között alakul, de a derült, szélvédett helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között várható.

Napos, egyre melegebb őszi idő

Pénteken országszerte szinte zavartalan lesz a napsütés. A délkeletire forduló szelet északnyugaton kísérhetik élénk lökések. Csípős hajnalra készülhetünk 0 és 6 fok közötti minimumokkal, helyenként gyenge faggyal. Délután 16 és 22 fok közötti csúcshőmérséklet várható. Szombaton is folytatódik kellemes, túlnyomóan napos őszi idő. Délután nyugat-délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és este már gyenge eső is előfordulhat délnyugaton. A délkeleti szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A hideg hajnalt követően, délután 19-24 fok valószínű.

Vasárnap a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett elszórtan számíthatunk esőre, záporokra. A délies szél továbbra is többfelé élénk marad. Délután 18-23 fokra van kilátás. A jövő hét elején is enyhe őszi idő ígérkezik.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!