Néhol még ettől is hidegebb lehet.



Kellemetlen lesz a heti időjárás, de, míg a hét elején kőkemény hideg lesz, úgy a hét vége felé kissé melegszik a hőmérséklet.

Hétfőn dél felől fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet. Délután már főként az ország déli területein hószállingózás, havazás is várható. Az északkeleti, északi szél többfelé erős, néhol viharos lesz, így a Dunántúlon hófúvásra is számítani kell. A csúcshőmérséklet -1 °C és -8 °C között valószínű, keleten lesz enyhébb az idő. Késő estére -5 °C és -11 °C közé hűl le a levegő.

Kedden túlnyomóan borult lesz az ég, csupán estefelé kezd nyugaton szakadozni a felhőzet. Több helyen várható havazás. Az északi szél helyenként megerősödik, a hóval borított tájakon hófúvást okozva. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 °C és -15 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet -3 °C és -9 °C között alakul.

Szerdán eleinte erősen felhős lesz az ég, majd nyugat felől felszakadozik, estétől csökken a felhőzet. Több helyen várható havazás, hózápor. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -8 °C és -17 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet -3 °C és -9 °C között alakul.

Csütörtökön kezdetben gyengén felhős, napos idő lesz, majd délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és késő délutántól délnyugat felől egyre többfelé várható havazás. A délkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -10 °C és -16 °C között várható, de a gyengén felhős, havas tájakon kevéssel -20 °C alatti értékek is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 °C és -6 °C között alakul.

Pénteken túlnyomóan borult lesz az ég. Több helyen várható csapadék. A havazást egyre nagyobb területen váltja fel havas eső, ónos eső, fagyott eső, majd eső. A keleti, délkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 °C és -10 °C, a legmagasabb nappali hőmérséklet +2 °C és -3 °C között alakul.

Forrás:

https://femina.hu/terasz/heti-idojaras-02-26/

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!