A te párod köztük szerepel?



A legtöbb szülő arra törekszik, hogy a lehető legjobban nevelje gyermekét, és megóvja azoktól a hibáktól, amiket ő maga követett el az életben. Minden törekvés ellenére is előfordulhat, hogy kétségeink támadnak afelől, vajon jól csináljuk-e a „szülőséget”. Sokszor nem csak azon múlik, mennyire próbálkozunk, hanem az alap személyiségünkön is – és bizony, ahogy a csillagjegyünk árulkodhat a tulajdonságainkról, úgy ahhoz is adhat egy kis iránytűt, vajon milyenek leszünk szülői szerepben. Ez esetben azt nézzük meg, mely csillagjegyű férfiak számítanak született apatípusoknak!

A Bak apa „szuperereje” abban áll, hogy mindig kapható a játékra, és a gyerekeivel töltött minőségi idő számára mindennél fontosabb.

Inspirálja a kicsiket a mozgásra, az aktív életmódra, miközben egy megbízható pontot jelent számukra, akihez bármikor, bármivel őszintén fordulhatnak.

Nagyon élvezi az apaszerepet, szinte fürdőzik benne, számára ez jelentheti az igazi révbe érést.

 

A Bika apukák legnagyobb erénye kétségtelenül a türelem – amire, valljuk be, gyereknevelés esetén nem kis szükség van.

Emellett gyakorlatias és racionális énjük miatt biztonságot sugároznak mind a kicsik, mind az anyuka felé.

Olykor makacsok tudnak lenni, de ez azzal kapcsolatban is igaz, hogy csak a legjobbal elégednek meg, ha a családjukról van szó.

Bármikor lehet rájuk számítani és bármit megtennének a gyerekükért.

 

Amikor egy Rák apukává válik, még érzelmesebb férfi lesz belőle, és teljes szívével gondoskodik a gyermekéről.

Egy percig sem fél kimutatni az érzelmeit, ami nagyon jó hatással van a pici lelki fejlődésére.

Nagyon aggódó típus, amit néha kicsit túlzásba is vihet, de az biztos, hogy remekül felkészíti gyermekét az élet akadályaira.

 

A Mérleg apukák pozitív tulajdonságai több gyermek esetén érvényesülnek különösen, hiszen rendkívül igazságosak, és képesek is erre megtanítani a kicsiket.

Tökéletes egyensúlyt tudnak teremteni a szükséges szigor és az engedékenység között, ami a gyerekek értékrendjét is pozitívan alakítja.

Olyan apafigurát testesíthetnek meg, akire felnézhetnek fiú- és lánygyermekek egyaránt.

 

A halak Empatikus, nagylelkű, művészi beállítottságú, érzelemgazdag – ezek a legjellemzőbb tulajdonságai egy Halak csillagjegyű apukának.

Remekül ért a gyerekek nyelvén, és pontosan tudja, mikor hogyan kell szólni hozzájuk.

Nem kényezteti el őket, de amikor kell, kimutatja őszintén az érzéseit.

Az egyedüli nehézség, ami felmerülhet, hogy nehezen tud hosszú távon odafigyelni valamire, ami a gyerekek esetében fontos lenne, de szerencsére ilyenkor is talál megoldást arra, hogy mindenki jól jöjjön ki a helyzetből.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!