További emelkedett a riasztás mértéke.



Jégeső is várható, de főként zivatarokra lehet számítani, így az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki 14 megyére. 

A délelőtti, kora délutáni órákban elsősorban a Dunántúlon, főleg a Dunántúl északi részén alakulhatnak ki zivatarok, melyekben a legerősebb széllökések meghaladhatják a 80 kilométer/órát - írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat. A zivatarokat helyenként jégeső is kísérheti, a jégdarabok mérete pedig elérheti az akár 2 centiméteres méretet is. Egyes helyeken rövid idő alatt akár 20 miliméter csapadék is várható.

A délutáni, esti órákban az ország középső részén, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben, valamint az Északi-középhegységben is lehet zivatarokra számítani. Késő estétől a zivatartevékenység megszűnik. A Tiszántúlon és a déli határ mentén kedden sem indulhatunk el esernyő nélkül, hiszen zivatarokra lehet számítani.

Az alábbi megyékre adott ki riasztást:

 

Pest megye, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Bács-Kiskun megye, Csongrád megye, Fejér megye, Győr-Moson-Sopron megye, Heves megye, Komárom-Esztergom megye, Nógrád megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Tolna megye, Vas megye, Veszprém megye, Zala megye.

Forrás:

http://www.life.hu/news/20180423-tizenegy-megyere-adott-ki-figyelmeztetest-a-vihar-miatt-az-omsz.html

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!