Eddig tart a jó idő.



A lehűlés után ismét a napos, kellemes nyái időnek örülhetünk, azonban ez nem lesz sokáig így. Már csak két napunk maradt.

Az OMSZ előrejelzései alapján szerdán és csütörtökön még marad a száraz, napos idő. Aki kirándulni szeretne, még most tegye meg, a hétvége ugyanis nem lesz kegyes hozzánk. Pénteken ugyan mág sütni fog a nap, de már kapunk is egy kis íztelítőt a szombati és varsánapi időjárásból.

 

Pénteken nagyrészt napos időre számíthatunk több-kevesebb gomolyfelhővel. Helyenként, legkisebb eséllyel keleten valószínű zápor, zivatar. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, zivatarhoz kötődően erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között várható, keleten lesz a melegebb.

 

Szombaton a Nyugat-Dunántúlon erősen felhős lesz az ég, és tartósabban is eshet az eső, míg másutt a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés számíthatunk, és több helyen valószínű zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél többfelé megélénkül, zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Nyugat-Dunántúlon 20 fok körül várható, onnan kelet felé haladva egyre melegebb lesz, a Tiszántúlon 30, 31 fok is lehet.

 

Vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Szórványosan várható zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél helyenként megerősödik, zivatarhoz kötődően viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között valószínű.

Forrás:

http://www.life.hu/news/20180829-mar-tudjuk-meddig-tart-a-jo-ido-eso-erkezik-viharos-szellel-idojaras.html

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!