Nyomj egy megosztást, hogy ezek a gondolatok minél több emberhez eljussanak.



A lányokat nem feltétlenül azért kell dicsérni, amit tesznek. Különben néhány év múlva azt fogják gondolni, hogy őket csak azokért a dolgokért szeretik, amiket tesznek. Ez a következő elven alapszik: azért szeretnek, mert ügyes vagyok, mert jó háziasszony vagyok, mert segítőkész vagyok, mert konyhatündér vagyok.

A lányoknak tudniuk kell, hogy önmagukért szeretik őket, nem pedig a tetteik miatt. Így a nőnek lesz egy egészséges pszichéje, mert megbecsülik, azért ami és azért amilyen. Tehát azért, hogy egy nő szeretetet – szerelmet kapjon, nem kell mást tennie.

Ez a legfontosabb dolog a lányok nevelésében. Ha elkezdjük őt dicsérni, azért amit csinál, akkor ő azt fogja hinni, hogy nincs okunk arra, hogy a személyiségét dicsérjük, csak a cselekedeteit. Munka árán fogja megkapni a szeretetet, csak akkor ha bizonyít.

 

A fiuknál ez másképp működik. Az anyák nagyon szeretik azt mondani, hogy te vagy a legédesebb, a legokosabb és a legügyesebb. Úgy tűnik, hogy minden rendben van. Ez a csodálat azonban csak ront a férfiakon, mert így azt hiszik, hogy ők alapból ilyenek. Egy férfi akkor érzi jól magát, ha sikerült megvalósítania valamit.

Azért, hogy a fiunkat motiváljuk, hogy jól érezze magát, őt az érdemei miatt kell dicsérni. Ha rajzol valamit, mondjuk el, hogy nagyon szép, nagyon érdekes, nagyon sikeres.

A fiuknak nem igazán van szüksége az édes szavakra, mert nekik fejlődniük kell. Azért dicsérjük őket, amit tesznek ahelyett, hogy becézgetnénk a fiúgyermeket, főleg mások előtt. inkább azzal dicsekedjünk, hogy milyen legó házat épített a gyerek. Ez sokkal fontosabb mint bármilyen becézgetés.

” Nézzétek mit készített, találjátok ki, hogy ki készítette. Igen ő Ádám, az én fiam készítette.” Ez egy sokkal értékesebb dicséret, mert így a fiunk igazi férfinak érzi magát. A lányunk pedig nem válik jobbá attól, ha az összes szomszédot megkínáljuk azzal a levessel amit ő készített. Ő egyszerűen azt fogja ebből érteni, hogy keményen kell dolgoznia egész életében azért, hogy a szomszédokat levessel etesse, ha szeretetet, tiszteletet akar.

Forrás: bidista.com

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!