Továbbra is itt a tél.



Szombaton erősen felhős vagy borult időjárásban lesz részünk, délután a Nyugat-Dunántúlon csökkenhet a felhőzet. Északnyugat felől egyre több helyen megszűnik a csapadék, délután inkább már csak a Tiszántúlon valószínű eső, amit késő délutánra ott is havas eső, hó vált fel. Az északnyugati szél sok helyen megerősödik, a Dunántúlon és északkeleten viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között valószínű. Késő estére -4, +1 fok közé hűl le a levegő.

 

Vasárnap reggelre keleten is megszűnik a havazás, többnyire napos idő valószínű, estére növekszik meg nyugat felől a felhőzet. Késő este vegyes halmazállapotú csapadék lehet, leginkább az ország északi felén. A szél délire fordul, erős, északnyugaton viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul, azonban délnyugaton kissé hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között alakul.

Hétfőn kezdetben borult lesz az ég, majd délnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Az ország északkeleti harmadán eleinte többfelé várható eső, másutt csak néhol alakul ki csapadék. A déli szél erős, nagy területen viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5 fok között várható, északkeleten fagyhat az éjszaka első felében. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14, az északkeleti megyékben 3 és 7 fok között valószínű.

Forrás:

http://netujsag.net/friss-figyelmeztetnek-erkezik-a-havazas-77340

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!