Nyomj egy megosztást, ha téged is felháborít.



Mert itthon már nem kell segíteni?!
 

Orbán Viktor miniszterelnök Budapesten, a Karmelita kolostorban fogadta Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nunciust, akinek átadta a magyar kormány szíriai humanitárius segítségnyújtásáról szóló hivatalos okiratot.

 

Tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedd délután. Orbán Viktor elmondta, Magyarország elkötelezett a Közel-Keleten szükséget szenvedő közösségek és családok megsegítésében, és szeretne hozzájárulni a háború okozta humanitárius katasztrófa enyhítéséhez.

Emlékeztetett: 'hazánk határozott álláspontja továbbra is az, hogy nem a bajt kell Európába hozni, hanem a segítséget kell oda vinni, ahol baj van.'

Szolidaritása jegyében ezért Magyarország kormánya A Hungary Helps program keretében – 505 millió forint támogatást nyújt a “Nyitott Kórházak” elnevezésű szíriai humanitárius kezdeményezést megvalósító olasz AVSI Alapítvány számára az aleppói Szent Lajos Kórház, a damaszkuszi Francia Kórház és a szintén a szír fővárosban lévő Olasz Kórház egyéves működésének biztosítására.

- Nekünk csak egy kérdésünk lenne, itthon már nem kell segíteni?!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!