Ha neked is van ilyen otthon semmi képen ne fogyaszd!

Valamennyi Calcium-Sandoz pezsgőtablettát kivonják a forgalomból - írta az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, az OGYÉI hétfőn a honlapján.

A közlemény szerint korábban a készítmény négy gyártási tételénél találtak határérték feletti elemi szennyezést,a pezsgőtablettákban túl sok volt az ólom.Ezért azok forgalmazását még májusban felfüggesztették, majd a gyártási hibás termékeket szeptember 10-ei határozatával a hatóság ki is vonta a forgalomból.

Az OGYÉI közölte, a gyógyszer forgalmazója szeptember 11-én azzal a kéréssel fordult a gyógyszerügyi hatósághoz, hogy elővigyázatosságból,a betegek érdekében a raktáron lévő valamennyi készletét vonja ki végleg a forgalomból.

Képünk illusztrációFORRÁS: AFP

Ezért az OGYÉI valamennyi, jelenleg gyógyszertárban és gyógyszer-nagykereskedelmi raktárban lévő Calcium-Sandoz pezsgőtabletta forgalmazását megtiltotta, végleg kivonja mindegyiket a forgalomból.
Annak ellenére, hogy az elemi szennyező a megengedett határérték felett volt, a betegeknek nincs teendőjük,egészségkárosodástól nem kell tartani, ám az érintett készítmény hosszú távú alkalmazását nem javasolja a gyógyszerhatóság.Gyógyszerhiánnyal nem kell számolni.

Forrás:

origo.hu

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!