Nyugodjon békében.



A nagy visszatérésre készült...

Zenésztársa jelentette be a szomorú hírt: 74 éves korában elhunyt a híres zongorista énekes, a Chas and Dave duó énekese, Chas Hodges.

Chas 13 éves korában kezdett zenekarban játszani, 1963-ban Jerry Lee Lewis toborozta őt basszusgitárral, és három évvel később a Beatles háttérzenészei közé került, és azóta jó barátságot ápolt Sir Paul McCartney-val.

1972-ben állt össze Dave Peacock-kal, és hamar kiderült, hogy nyerő párost alkotnak. A közönség imádta őket, 1975-ös debutáló albumuk, az One Fing 'N' Anuvver befutott.

Ezt követően nyolc UK Top 40 slágert és több reklám zenét köszönhet nekik a közönség.

Hodges 73 éves volt, amikor diagnosztizálták nála a nyelőcsőrákot, de az orvosok azt mondták akkor, szerencséje volt, hogy időben felfedezték, de egy kis áttétet is észrevettek a mellkasában. Kemoterápiával kezelték, és úgy tűnt, sikerült legyőzni a Chas Hodges tavaly azt nyilatkozta, hogy a rákkezelése befejeződött és készen áll a hatalmas Hyde Park-i visszatérésre, a koncertre: „Öt hét kezelés után kedden láttam az orvosomat, aki azt mondta, három hónapig nem akar látni – és azzal bíztatott, a dolgok rendben lesznek.”

A Duo június 30-án a londoni Hyde Parkban tért vissza a brit nyári fesztiválon – ez volt az utolsó koncertjük.

Találkozott a jövőbeli zenei partnere, Dave Peacock, 71 éves, miközben húszas évek elején hazaindult az akkori barátnőjéből, Joan házából.

 

Ez is érdekelhet: Óraátállítás 2018 – ekkor lesz idén- ne feledkezz meg róla!

Forrás: blikkruzs.blikk.hu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!