Ennyi volt.



Lagzi Lajcsi gyerekei kirepülnek a családi fészekből, ezért otthagy a Boldogasszonypusztát, amit ahogy mondja, 2015. szeptember 24-én a házukba betóduló kommandósok örökre beszennyeztek. 'Elmenekül' onnan, örökre maga mögött akarja tudni azt az időszakot, a helyet, ami mindig arra emlékezteti, milyen szörnyűség történt vele és a családjával, ezért visszakötözik Soroksárra.

 

Már keresi is a megfelelő ingatlant, ami igazi sváb verandás ház lesz, olyan, amiben ő is felnőtt. Soroksár mindig is a szíve csücske volt, hiszen ahogy a Lokálnak mondja, a templom kápolnájában vannak eltemetve a szülei és a nagyszülei is.

„Nemritkán, amikor nehéz helyzet elé állít a sors, elmegyek a kápolnába és velük beszélem meg a gondjaimat. Amikor kiengedtek a rácsok mögül, oda vezetett az első utam – mondta el Lajcsi, és hozzátette: egyre nagyobb szüksége van arra, hogy visszatekintsen azokra az időkre, amikor a leggondtalanabb és legszebb éveit töltötte.

A zeneművész éppen ezért úgy határozott, hogy Soroksárra költözik a feleségével. Már keresi - és talán néhány napja már meg is találta - a megfelelő ingatlant, amelyben új életet kezdhetnek. Igaz, a boldogasszonypusztai birtokát egyelőre nem tudja eladni, hiszen az ügyészség zár alatt tartja.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!