Felfoghatatlan, ami történt...



Novemberben elhunyt Brenzovics Marianna, kárpátaljai magyar író, költő. A 40 éves művész tragikus hirtelenséggel távozott, halálának pontos időpontját homály fedi.

Tragikus hirtelenséggel hunyt el a kiváló író, költő, Brenzovics Marianna. A kárpátaljai magyar művész halálának hírét kiadója tudatta a Facebook-oldalukon, de ennél több információt nem osztott meg az írónőről. Brenzovics Marianna Beregszászon született 1977-ben, más források szerint azonban 1973 körül, és 1998 óta publikált.

A kárpátaljai magyar író és költő tragikus hirtelenséggel hunyt el

Forrás: Thinkstock

Az Ungvári Állami Egyetem magyar nyelv és irodalom és a budapesti ELTE BTK esztétika szakán szerzett oklevelet. Doktori disszertációját Andrej Tarkovszkij filmművészetéről írta. A munkáját 2003-ban védte meg az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, esztétika szakterületen. Eközben verseit, prózáit, tanulmányait rengeteg kiadó, folyóirat és online portál közölte folyamatosan és azóta is. Az írónő halálának pontos napját sem hozták nyilvánosságra, 2017. november 15-éhez közeli napokban távozhatott az élők sorából – írja a Litera.

Forrás:

http://www.life.hu/kult/20171120-elhunyt-brenzovics-marianna-karpataljai-magyar-iro-kolto.html

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!