Ez a valódi ok.



Ittas vezetés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki szerdán az ügyészség Burány Sándort. A Központi Nyomozó Főügyészségen kihallgatott országgyűlési képviselő elismerte tettét.

Gyanúsítottként hallgatták ki a MSZP országgyűlési képviselőjét

A megalapozott gyanú lényege szerint a rendőrök még január 19-én 20 órától másnap hajnali 4 óra 30 percig fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartott Budapest területén. Január 19-én, 22 óra 13 perckor a IX. kerület Határ úton ellenőrizték a Nagykőrösi út felé közlekedő, Burány Sándor által vezetett kocsit.

 

Az ellenőrzéskor Burány Sándor országgyűlési képviselő elismerte, hogy a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott. Az alkoholszonda kimutatta, hogy szervezetében szeszesital fogyasztásából származó alkohol volt, enyhe fokú alkoholos befolyásoltság állapotában vezette a járművet.

Burány Sándor vezetési jogosultságának szünetelését a büntetőeljárás jogerős befejezéséig elrendelte a kormányhivatal, egyúttal a helyszínen elvett jogosítványát visszavonták.
Burány Sándor 2018. augusztus 8-án, szerdán, gyanúsítotti kihallgatása során tényfeltáró, bűnösségre kiterjedő beismerő vallomást tett, nem élt panasszal a gyanúsítás ellen – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken.

atv.hu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!