Ezt jósolják a nyárra a szakemberek.



A tavasz olyan hirtelen tört ránk, hogy még észbe sem tudtunk kapni, már a nyárias melegben találtuk magunkat. Sokan ennek kifejezetten örülnek, hiszen elég sokáig váratott magára az enyhülés. Meg kell hagyni, ilyen szeszélyes időjárási körülmények között okkal vakarhatjuk a fejünket, hogy vajon mi jöhet nyáron.

Szeretnénk elárulni, hogy a nyár sem lesz unalmas, hirtelen ingadozásokkal és szokatlan időjárással számolhatunk.

május első fele hasonlóan fog folytatódni, ahogyan az áprilist zárjuk. A szokásoshoz képest a május is jóval melegebbnek fog ígérkezni, annak ellenére, hogy egy-két lehűltebb nap és hirtelen érkező esőzés megtűzdeli majd a mintát.

A tavaszt ilyen szokatlanul meleg hőmérsékleti értékekkel végződik majd. Idén a tavasz-nyári átmenet úgy fest, hogy teljesen kimarad.

nyár első hónapjának elejénviszont kisebb lehűléssel kell számolnunk ennek kontójára. 30 fok közeli hőmérsékletet aligha érünk el. Ugyan kellemes meleg lesz, de a hőmérő nem nagyon fog 25 foknál többet mutatni. Gyakran tapasztalhatunk felhősödést, záporokat, zivatarokat és villámlást is. Ekkora talán nem érdemes nagyobb kirándulásokat szervezni itthon.

Június hónap második felében már úgy fest, hogy normalizálódik a helyzet és beköszönt az igazi nyár. A napi átlag jellemzően el fogja érni a 29-30 fokot, így hát nyugodtan hódolhatunk a szezon népszerű tevékenységeinek. Esőzésekkel szinte nem is kell számolnunk, viszont a hőségriadónak már ekkor meglesz a lehetősége.

Bár a július még jóval odébb van, jelenleg a következő előrejelzéseket tudják megtenni az időjósok. A 30 fokos átlag valószínűleg garantált lesz elég sok esőzéssel és villámlással.

Abban biztosak lehetünk, hogy idény nyáron sem fogunk fázni, így hát előre érdemes felülvizsgálni a klímát és a hűsítő berendezéseinket, esetleg beszerezni addig, amíg el nem kapkodják előlünk a boltokból.

tudasfaja.com

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!