Erről vallott a híres úszó.

Michael Phelps többször is végezni akart magával, írja a Ripost. Az olimpiai rekorder úszó egy chicagói konferencián beszélt őszintén súlyos depressziójáról, öngyilkos gondolatairól és a segítségkérésről.

Különböző amerikai források részletesen beszámolnak a 32 éves sportoló beszédéről:

Bajnoknak lenni az élet könnyebbik része. Csak kemény munka, elszántság és kitartás kell hozzá.

- kezdte beszédét Phelps. De akkor vajon mi a nehéz?

'Amikor az életed abból áll, hogy mindig a maximumot nyújtod, csak mész előre és a hihetetlen győzelmi éhségedet próbálod kielégíteni, majd ez sikerül, akkor keletkezik benned egy űr. Nem tudod, merre tovább. Minden olimpia után, ahol nyertem, depresszióba estem. Először 2004-ben.'

Az úszót ekkor kapták el először ittas vezetés miatt, és ő is beismerte: az ötkarikás játékok utáni őszi időszakban gyakran nyúlt alkoholhoz, vagy különböző tudatmódosító szerekhez.

'A drog volt az eszközöm arra, hogy meneküljek. Pontosan nem tudtam, mi elől, csak azt éreztem, hogy muszáj' - mondta az egykori úszó.

2012-ben esett át a legsúlyosabb időszakán. Állítása szerint vissza akart vonulni, nem akart sportolni, sőt élni sem.

Napokig ültem a szobámban, nem csináltam semmit, nem ettem, alig aludtam. Élni sem akartam.

 Ekkor érezte úgy, hogy segítségre van szüksége. Az első alkalommal remegve érkezett a terápiára, annyira félt szembenézni a válságával, de belátta, hogy muszáj. Majd teljesen rendbe jött, csak annyit kérdezett magától: miért nem fordult szakemberhez már jóval korábban.

'Hihetetlenül hálás vagyok azért, hogy nem vetettem véget az életemnek. Örülök, hogy megoszthatom a tapasztalataimat másokkal, és segíthetek rajtuk.Fényévekkel jobb érzés, mint amit bármelyik olimpiai győzelmem után éreztem.'

Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Forrás:

http://www.origo.hu/sport/egyeni/20180120-ongyilkos-akart-lenni-michael-phelps-uszo.html

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!