Megrázó vallomást tett az ismert úszó.



Szilágyi Liliána Európa-bajnok úszónő, olimpikon egy egészen megrázó írásban vallott arról, hogy a túlzott elvárások, a megállás nélküli edzések és hajtás következtében bulimiával, valamint súlyos étkezési zavarokkal küzd.

A 21 éves úszónő a honlapján tett közé egy hosszabb írást. Ebben elmeséli, hogy kiskorában duci volt, ezért a szülei különböző sportágakban próbáltatták ki. Aztán mind a sportban, mind a tanulmányokban egyre sikeresebb lett, ez pedig több helyről igencsak túlzott elvárásokat eredményezett. A kemény hajtásnak és a folyamatos stressznek pedig nem lett jó vége.

- Megszűnt a határ köztem és a másoknak való megfelelés között. Nem voltam a saját életemnek szereplője többet. Elfelejtettem hallgatni a testemre, ami egyre csak jelezte, hogy ereje végét járja, és ha így folytatom nem lesz jó vége - írja Szilágyi Liliána, hozzátéve, hogy így is lett, hiszen a komoly étkezési zavarok miatt nagyon ingadozott a testsúlya és a stressz miatt elkezdte hánytatni magát. Segítséget pedig nem igazán kapott.

Szilágyi Liliána bulimiával küzd/Fotó: Pozsonyi Zita

- Attól a ponttól kezdve elhittem, hogy ez a büntetésem. Személyre szabott bűnhődés, amiért nem tudok 100%-ot nyújtani. Gyenge vagyok, és megérdemlem. Természetesen az is közrejátszott, hogy így talán a súlyom tud csökkenni. (Kedveseim, a bulimia nem fogyaszt!) - mondja az úszónő, akinél az is előfordult, hogy versenyen hánytatta magát.

Aztán amikor érezte, hogy tényleg nagy a baj és a bőrén is komoly elváltozások jelentkeztek, megpróbált segítséget kérni és elment pár orvoshoz is.

- A májam, a vesém, az inzulinom, az összes vitaminom és hormonom instabilan működik. Az immunrendszerem gyenge, és a bőröm semmilyen védelmet nem képez magának ezáltal. Nem csak mint élsportoló, de mint egy hétköznapi ember sem vagyok egészséges - írja Szilágyi, aki ezzel kapcsolatban azt gondolja, elárulta saját magát.

Az Európa-bajnok úszónő aztán összeszedte minden bátorságát és sikerült egy új utat találnia.

- Kinyitottam a Világ felé és ÉLETET kaptam válaszul, az összes csodálatos, lélegzetelállító, és olykor sokkoló élményeivel - mondja Szilágyi Liliána, aki még mindig küzd a bulimiával és az étkezési zavarokkal, azonban már úgy érzi, ez egyre inkább háttérbe szorul és élni tudja a saját életét.

Forrás:

http://www.blikk.hu/sport/egyeni/megrazo-vallomas-sulyos-beteg-a-magyar-uszo-szilagyi-liliana/zj4nm1l?utm_source=hirkereso&utm_medium=hirkereso&utm_campaign=hirkereso

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!