Újabb MSZP-s kerülhet lakat alá...



A Humán Operátor Zrt.-nél múlt héten ledarált áfabevallások és megsemmisített hivatalos iratok miatt tartóztatták le tegnap a NAV nyomozói a több mint hárommilliárdos adócsalás gyanújával előzetesben lévő MSZP-s Ceglédy Csaba cégének egyik vezető alkalmazottját – értesült a PestiSrácok.hu. Portálunk megtudta, a szocialisták vasi üdvöskéjének, Tánczos Andreának a csuklóján kattant a bilincs, aki a Humán Operátor Zrt. szombathelyi irodájában dolgozott és az iskolaszövetkezetek irányítása volt a feladata. Tánczost a Czeglédy-féle bűnszervezettel összefüggésben mint bűnsegédet gyanúsította meg a nyomozóhatóság. Tánczos a Vas megyei MSZP tagja, korábbi irodavezetője és megyei képviselője. Tánczos egyébként a 2000-es évek elején Gerencsér Andrea néven már a százmilliós köztartozással utóbb felszámolt Czeglédy vezette Rébusz Iskolaszövetkezetben is felbukkant, Czeglédyt az ott elkövetett csalások miatt 2002-ben jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. 

FÜSSY ANGÉLA-SZARVAS SZILVESZTER – PestiSrácok.hu

Újabb nagy halat fogott Czeglédy-ügyben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Az adóhatóság nyomozói tegnap Czeglédy Csaba ügyvéd, szocialista politikus cége, a Human Operator Zrt. újabb vezető munkatársát vették őrizetbe, ráadásul nem is akárkit. A PestiSrácok megtudta, hogy a letartóztatott szombathelyi nő az a Tánczos Andrea, aki ezer szállal kötődik az MSZP-hez és persze Czeglédyhez, a cégben a strómanok által működtetett iskolaszövetkezetek koordinálása, irányítása volt a feladata. Portálunk úgy értesült, hogy Tánczos Andreát a Humán Operátor Zrt.-nél múlt héten ledarált áfabevallások és megsemmisített hivatalos iratok miatt tartóztatták le tegnap a NAV nyomozói.

LEFOGLALT BIZONYÍTÉKOK

Megírtuk, a hárommilliárdos adócsalás gyanújával előzetesben lévő MSZP-s Ceglédy Csaba cégének a kukájában ledarált áfabevallásokra bukkantaz Echo TV Informátor című műsorának stábja. A műsor felelős szerkesztőjét, a PestiSrácok.hu főszerkesztő-helyettesét, Szarvas Szilvesztert a szombathelyi forgatás után tanúként hallgatta ki az adóhatóság nyomozója, a több száz oldalnyi ledarált áfabevallást pedig le is foglaltakollégánktól. NAV nyomozója a tanúkihallgatáson megerősítette, az apróra darált megsemmisített iratok valóban áfabevallások. A papírok lefoglalásáról jegyzőkönyv is készült.

NEM MA KEZDTE

Tánczos Andreát a Czeglédy-féle bűnszervezettel összefüggésben mint bűnsegédet gyanúsította meg a nyomozóhatóság. Tánczos a Vas megyei MSZP tagja, korábbi irodavezetője és megyei képviselője. A nő egyébként a 2000-es évek elején Gerencsér Andrea néven már a százmilliós köztartozással utóbb felszámolt Czeglédy vezette Rébusz Iskolaszövetkezetben is felbukkant, Czeglédyt az ott elkövetett csalások miatt 2002-ben jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A NAV korábban már kilenc gyanúsítottat, köztük Czeglédy Csabát is őrizetbe vett az ügyben, a tizedik gyanúsított Tánczos Andrea, a Vas megyei MSZP tagja, a 2000-es években megyei irodavezetője és megyei képviselője.

ÖNGÓLT RÚGOTT A FÉRJ

Az ambiciózus nő a jelek szerint nagyon egymásra talált a szocialista holdudvarban Czeglédy Csabával, és átevezett a politikából az üzleti életbe.Azóta folyamatosan Czeglédy cégei körül tűnt fel. Érdekes, hogy férje Tánczos Mihály, a szintén Czeglédyhez köthető Nyugat.hu alapító főszerkesztője, ma tudósítója és fotóriportere. Arról a Tánczos Mihályról van szó, aki egyébként belekötött az ECHO TV Informátor című műsorának stábjába, amikor Szombathelyen forgattak az iskolaszövetkezet-botrány ügyében és amikor Szarvas Szilveszter rátalált a ledarált áfabevallásokra. Tánczos Mihály, aki szintén az MSZP Vas megyei elnökségének a tagja volt, a Humán Operátor Zrt. telephelyén, a Puskás Tivadar utcában szaladt az Informátor stábja után és hozta magát kínos helyzetbe, amikor azzal magyarázta ellenállását a kamera láttán, hogy nem szeretné, ha a helyi médiabirodalommal kötnék össze az áfacsalási ügybe keveredett céget. Akkor a stáb még csodálkozva kérdezte, miért ennyire kínos egy újságíró számára, a 112 Press főszerkesztője számára, hogy rákerül az ott parkoló autója a tévéfelvételekre… Most letartóztatták Tánczos Andreát. Igen, az újságíró feleségét… (Tánczos Mihály vitáját az Echo Tv-vel a fenti videóban 13:58-tól nézheti meg, az áfabevallások ledarálásának felfedezése pedig a 9. perctől kezdődik.)

90 MILLIÓ UTÁN CSŐD

Tánczos Andrea fél tucat cégben érdekelt, tulajdonosként, vezetőként. Czeglédy Csaba személyes barátjával, Horváth Zoltánnal közösen több vállalkozást is jegyeznek. Többek közt az egy éve megszűnt, jelenleg felszámolás alatt álló Nyugat Rádió Kft.-t és a Vaskos Építőipari Kft. -t. A Nyugat Rádiónak megszűnése előtt, az utolsó teljes gazdasági évében, 2015-ben mintegy 90 millió forint volt a nettó árbevétele, mégis csőddel zárta tevékenységét 2016 júliusában.

Gyurcsány Ferenc és Botka László ügyvédjéhez, a Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezetek ügyében évek óta nyomoz Nemzeti Adó és Vámhivatal. Másfél héttel ezelőtt jutott el a bizonyítási folyamat odáig, hogy az országszerte bejegyzett, diákmunkát kínáló iskolaszövetkezeteket egyértelműen a Human Operátor Zrt.-hez kötötték. Czeglédy cége elnyerte a nagy projekteket, Tescótól, McDonald’s-tól, a munkára a diákokat azonban papíron már az iskolaszövetkezetek biztosították, amelyek bevételük után nem fizettek adót, azt bevallani is elfelejtették és még a diákok béréből amúgy levont személyi jövedelemadót is benyelték.

A megalapozott gyanú szerint több mint 3 milliárd forintot nyelt el a Czeglédy-rendszer, miközben több ezer diák nem kapta meg a munkája után jogosan járó májusi fizetését. Czeglédy és 8 társa jelenleg az ügyből kifolyólag előzetes letartóztatásban van, a botrány tizedik érintettje, Tánczos Andrea előzetes letartóztatását is kezdeményezte a NAV és a Nyomozó Ügyészség.

Czeglédy Csabát 2002-ben egyszer már jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték adócsalás miatt.

Szabó Bálint jogász, érdekvédő, a Szeviép károsultakat képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője legutóbbi sajtótájékoztatóján azt mondta, pártkasszában landolhatott az elcsalt milliárdok jelentős része.

Forrás:

http://pestisracok.hu/ujabb-mszp-s-bilincsben-ledaralt-afabevallasok-miatt-tartoztattak-le-czegledy-ugy-tizedik-vadlottjat/

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!