Aki tudja ossza meg, ha ezeket a tüneteket érzékeli.

Ha ezeket a tüneteket tapasztalod azonnal menj orvoshoz! Osszátok hogy mindenkihez elérjen!
 

Orvos kéri a segítségünket: Elérte Magyarországot az idei tél lefertőzőbb vírusa – Nincs ellene se gyógyszer, se védőoltás ezért fontos, hogy időben észleljük az alábbi tüneteket! Osszátok!

Megérkezett a a tél legalattomosabb betegsége a Norovírus. Ez a fertőzés egy akut gyomor-bélrendszeri megbetegedés. A Norovírus nem egyetlen fajt takar, hanem vírusok egy csoportját,írja a hirado.org

Ez a betegség heves hasmenéssel, hányással, fejfájással és hasi görcsökkel járhat. A tünetek és a panaszok általában néhány nap alatt megszűnnek mindenféle maradandó károsodás és szövődmény nélkül viszont nagyon le tudja gyengíteni a szervezetet, ami főleg az idősebbekre (70 év felettiekre) és a kisgyerekekre (5 év alattiakra) lehet veszélyes. Nagyon vigyázni kell, mert a panaszok megszűnése után meg legalább 48 órán keresztül fertőző marad az ember. Ha megbetegedett: A legfontosabb a folyamatos folyadékpótlás, valamint a magas láz csillapítása! A megelőzés!!!!

A norovírus általában a kézmosás hiánya miatt terjed, érdemes ezért fokozottan betartani és betartatni a higiénés szabályokat. Közös pohárhasználattal, tárgyakról, kilincsről, WC ülőkéről terjedhet a vírus valamint a szennyezett étel vagy ital fogyasztása által is.

Az alábbi gombok segítségével oszthatod meg a cikket, ha fontosnak találod a mondanivalóját!

Forrás:

http://netujsag.net/hazankba-is-megerkezett-tombol-a-tel-legalattomosabb-betegsege-mar-magyarorszagon-van-az-idei-tel-legdurvabb-betegsege-82498

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!