Boldog születésnapot kívánunk neki...



Bálint gazda a mai napig tanítja az embereket a kert megművelésére, a gyönyörű virágok fakasztására, és a természet szeretetére. Ő is ilyen szellemben nevelkedett, és azon van, hogy másoknak is átadja tudását.

Bálint gazda gyermekként is a természet közelében nőtt fel, gazdálkodó hagyományokkal rendelkező családban. Fiatal korától kezdve a mezőgazdaság szeretetére és ismeretére nevelték, nem csoda, hogy végül ő is hasonló pályát választott. 1941-ben kertészmérnöki oklevelet szerzett a budapesti Magyar Királyi Kertészeti Akadémián, 1949-ben pedig mezőgazdasági mérnökként diplomázott a Magyar Agrártudományi Egyetemen, ekkorra már a koncentrációs tábort is megjárta.

Bálint gazdát legtöbben a tévéműsorai miatt ismerik, melyekben egy egész országnak próbálta megtanítani a kertészet és mezőgazdaság csínját-bínját. 1981-2009 között a Magyar Televízió Ablak című magazinjának állandó munkatársa volt, 1991-2000 között pedig főszerkesztője az MTV Gazdaképző című műsorának. Azóta is ez a hivatása. A 98 éves Bálint gazda a mai napig tanítja az embereket saját honlapján és Facebook-oldalán, amit több mint 400 ezer ember követ. Kívánjuk neki, hogy még sokáig segíthesse az embereket tudásával!

Forrás:

http://www.life.hu/kult/20170728-98-eves-lett-balint-gazda.html

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!