A 27 induló csapat közül a magyar szakembere volt a legsikeresebek a Tö­rök­or­szágban megrendezett olim­pián.



Hu­szon­hét csa­pat indult, a ma­gyar men­tő­or­vo­sok és men­tő­tisz­tek érték el a leg­jobb ered­ményt a tö­rök­or­szági olim­pián.

Balesetek, sebesültek és vér mindenhol – szerencsére ezúttal csak a hatás kedvéért. Törökországban, Antalyában rendezték meg az I. Nemzetközi Elsősegélynyújtó Olimpiát.

A huszonhét csapat közül - amelyek között azeri, török, macedón, szerb csapatok is voltak - a mieink lehetnek a legbüszkébbek: két magyar győzelem is született a törökországi mentőolimpián.

- A legérdekesebbek az élethű szituációs feladatok voltak. Egy lőtt sérült ellátása, valamint egy tengeren hajótörést szenvedett 10-12 fős csapat sérülési fokának a felmérése. Emellett volt erőnléti feladat is, belgyógyászati feladat, melyben egy szívritmuszavart kellett megoldanunk – árulta el a mentőorvos, aki 26 éve dolgozik már az Országos Mentőszolgálatnál.

A fizikai és erőnléti feladatok mellett kvízkérdésekkel is meg kellett küzdeniük a csapatoknak.

Rendkívül izgalmas verseny volt, az egész szakmát átölelő feladatsorral

– összegzett Dr. Czakler Éva mentőorvos, aki három munkatársával - Dr. Horváth Anikó mentőorvossal, Becklné Nemes Tímea és Képes Kornél mentőtiszttel vett részt a szakmai vetélkedőn. 

Forrás: ripost.hu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!