Megdöbbent, ahogy az idős bácsi reagált.

Egy ügyvéd elmegy kacsára vadászni. Le is szed egyet, de a kacsa beesik egy elkerített birtokra. A birtok tulajdonosa, egy öreg paraszt éppen ott kapálgat.- Uram, legyen szíves, adja már ide azt a kacsát! - kéri az ügyvéd.- Dehogy adom, az én földemre esett, tehát az enyém! - mondja az öreg.- Nana! Én egy ügyvéd vagyok, velem ne szórakozzon! Ha nem adja ide, akkor úgy beperelem, hogy mindenét elveszti! - fenyegetőzik az ügyvéd.- Várjon csak! Itt vidéken a vitás ügyeket a 'három rúgás törvénye' szerint rendezzük. Hajlandó alávetni magát?- Az mit jelent?

 

 

- Én kezdem. Maga megfordul és előrehajol, én meg háromszor jó fenékbe rúgom. Ha bírja, akkor cserélünk, és maga jön. Annál az igazság, aki tovább bírja.Az ügyvéd végigméri az öreget, és azt gondolja: 'Ezt a fazont kirúgom a világból is, ennél egyszerűbben úgysem tudnám elintézni a dolgot', szóval, belemegy.Az öreg kezd, nekifut, és lendületből akkorát rúg az ügyvéd hátsójába, hogy az beleremeg.A második rúgás akkorára sikerül, hogy az ügyvéd az orrával felszántja a földet.A harmadik rúgástól pedig már az ügyvéd taknya-nyála egybefolyik, még a szeme is könnyes lesz.Leporolja magát, és remegő hangon, fulladozva odaszól az öregnek:- Na, forduljon meg Papa, most én jövök!Az öreg megpödri a bajszát:- Tudja mit? Feladom. Vigye a kacsáját!

 

Forrás:

http://netujsag.net/fellengzosen-beszol-az-ugyved-a-parasztbacsinak-am-olyan-lecket-kap-tole-amit-soha-eleteben-nem-feled-77931

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!