Erre számíthatunk.



Szezonális előrejelzés

Vészesen közeleg az év vége, ami egyet jelent: hamarosan beköszönt a tél. A leghidegebb hónapokig még van egy kis időnk, de - ahogy azt már megszokhatták olvasóink - most a nagy hidegek előtt utánajártunk, milyen időjárási körülményekkel kell szembenéznünk decemberben és januárban.

Novemberi időjárás

Már túlvagyunk az októberi indián nyáron, nem véletlenül merül fel az emberekben, hogy a következő hónapban is kitart-e a nyár az őszben? Azok számára, akik kevésbé ujjonganak a hideg időnek, jó hírünk van. November közepéig nem kell nagyon fagyoskodnunk, a napi csúcsok akár a 18 Celsius fokot is elérhetik. A hónap utolsó hetében azonban roham léptekkel köszönt be tél tábornok: a november 26-ai hétre tartósan csaknem 10 fokot csökken a hőmérséklet. Ezekben a napokban +2 °C fok körül alakulnak a maximumok.

Decemberi időjárás

A legtöbb bolt polcait már valósággal elárasztották a karácsonyi kiegészítők és ajándékok, de az időjárásról még nehéz elhinni, hogy alig több mint két hónap és elérkezik a nagy ünnep. A legtöbbeket az foglalkoztatja, hogy lesz-e idén fehér karácsony. Nos, egyelőre sok esőt és 4-5 °C fokot ígérnek a karácsonyi szünetre az időjósok. Ezek az értékek hozzávetőleg igaznak bizonyulnak az év utolsó hónapjának többi napjára is, mínuszoktól csak késső éjjel kell tartani.

Így alakul 2018. decemberének időjárása

Ilyen lesz 2019 első hónapja

A következő esztendő januárjára tett előrejelzések természetesen nem 100%-ig bizonyosak, de a fejlett meteorológiai rendszereknek köszönhetően, nagyjából meg tudták jósolni, milyen idő várható. A mérések azt mutatják, hogy 2019 sem a nappali mínuszokról fog szólni: egyetlen nap van, amikor nulla fok közelébe csökken a hőmérséklet. Napsütéses időt és egy kevés hószállingózást ígérnek az időjósok.

2019. január

Forrás:

https://www.femcafe.hu/cikkek/utazas/teli-elorejelzes-2018-2019?page=2

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!