Ilyen lesz a 2018-as időjárás Dávid Mihály szerint.



Ilyen lesz a 2018-as nyár egy nyíregyházi mérnök szerint, aki 40 éve foglalkozik hosszú távú előrejelzések készítésével!

A nyíregyházi vízépítő mérnök, Dávid Mihály legfőbb hobbija a hosszú távra készülő időjárás-előrejelzés, amit teljes szakmai odaadással és profizmussal készít, immár több mint négy évtizede.

Dávid Mihály napra lebontott prognózisokat készít, ezért a meteorológiai naptárját már Dávid-naptárnak nevezik, amely sokak szerint megbízhatóbb előrejelzést nyújt, mint a hivatalos időjárási modellek, és emellett régiónkénti lebontásban is megmutatja, hogy milyen lesz az éves időjárás. A nyíregyházi mérnök módszerének titka abban rejlik, hogy a légköri tényezők mellett még az égitestek tömegvonzó hatását is figyelembe veszi, és ennek alapján készíti elő a számításokat, előrejelzéseket.

Dávid Mihály előrejelzései szerint májusban lehet még hajnali fagyokra számítani, ami a gyümölcstermelőknek, kertészkedőknek jelenthet problémát, hiszen a fagy kárt tehet a termésben.

Ami a csapadékmennyiséget illeti, a Dávid naptár szerint nem lesz nagyobb vízhozam-mennyiség idén sem, mint 2017-ben.

A legtöbb eső májusban és június közepén fog hullni.

A hobbi meteorológus szerint az idei nyár nem lesz túl meleg, a kirándulásokra a legalkalmasabb idő július második felében, illetve augusztus 10–25. között lesz.

A legforróbb napok július 15-e, és augusztus 20-a körül várhatók. Egészen szeptember végéig kellemes, nyárias időjárás várható, a hőmérsékleti értékek 24-25 Celsius fokok között várhatók. Ezt követően erőteljesebb lehűlésre lehet számítani, de október végén, november elején ismét beköszönt a jó idő, és a nappali hőértékek emelkedni fognak.

Forrás:

http://filantropikum.com/ilyen-lesz-a-2018-sa-idojaras-a-nyiregyhazi-mernok-szerint-aki-40-eve-keszit-elorejelzeseket/

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!